Konzole PS5 Pro dorazí ještě letos. Láká na lepší výkon, ale budete si muset připlatit
i Zdroj: PlayStation
Novinka Konzole PS5 Pro dorazí ještě letos. Láká na lepší výkon, ale budete si muset připlatit

Konzole PS5 Pro dorazí ještě letos. Láká na lepší výkon, ale budete si muset připlatit

Dominik Tománek

Dominik Tománek

5
Platformy PlayStation PlayStation 5

PS5 Pro je konečně tady! Společnost PlayStation oficiálně potvrdila vydání své další vylepšené konzole, která nabídne lepší výkon.

Reklama

  • PlayStation 5 Pro vyjde 7. listopadu, předobjednávky se spouští 26. září
  • Cena pro český trh zatím není známá, ale dá se očekávat 17 000 - 20 000 Kč
  • Konzole nebude mít mechaniku, ale nabídne lepší grafiku, pokročilejší raytracin a vlastní AI upscaling

Po měsících úniků společnost Sony během speciální prezentace oznámila výkonnější konzoli PS5 Pro. Mark Cerny, hlavní architekt konzole PS5, říká, že PS5 Pro vylepšuje původní konzoli ve třech klíčových ohledech: rychlejší grafika, vylepšený a pokročilejší ray tracing a vlastní upscaling řízený umělou inteligencí.

Analytik vysvětluje, proč je konzole PS5 Pro tak drahá
i Zdroj: Sony

Analytik vysvětluje, proč je konzole PS5 Pro tak drahá

Analytik společnosti Ampere Analysis je přesvědčen, že silnější verze konzole PS5 Pro se bude velmi dobře prodávat, a to i…

Konzole PS5 Pro vyjde 7. listopadu za 699 dolarů (cca 16 000 Kč) bez započtených poplatků. Cena pro český trh zatím nebyla potvrzena, ale dá se odhadovat mezi přibližně 17 000 - 20 000 Kč. Design je podobný tomu ze slim verze PS5, což ostatně naznačovaly i nedávné uniky. Má tři pruhy po stranách a není dodáván s diskovou mechanikou, kterou si budete moci zakoupit zvlášť a volitelné kryty konzole. Konzole navíc prý podporuje VRR a hraní v 8K, které bylo slíbené už u předchozího typu. Rozšíří se uložiště, které je tentokrát 2TB.

„Je to nejvýkonnější konzole, jakou jsme kdy vyrobili,“ říká Cerny. Vylepšení hardwaru uvnitř povede podle Cerneho k 45procentnímu zrychlení vykreslování a mělo by zlepšit detaily a snímkovou frekvenci. Jedním z klíčových důvodů pro PS5 Pro je umožnit hráčům, aby si nemuseli vybírat výkonnostní režimy před těmi věrnostními. „Hráči volí výkon zhruba ve třech čtvrtinách případů,“ dodal. K dispozici bude i funkce Game Boost, která se bude vztahovat na více než 8 500 zpětně kompatibilních her pro systémy PS4 a PS5. Velká část nových titulů pak dostane bezplatný update, který vylepší výkon i u nich. 

Předobjednávky odstartují už 26. září. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama