Analytik vysvětluje, proč je konzole PS5 Pro tak drahá
i Zdroj: Sony
Novinka Analytik vysvětluje, proč je konzole PS5 Pro tak drahá

Analytik vysvětluje, proč je konzole PS5 Pro tak drahá

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7

Analytik společnosti Ampere Analysis je přesvědčen, že silnější verze konzole PS5 Pro se bude velmi dobře prodávat, a to i přes vysokou cenu.

Reklama

  • Analytik Piers Harding-Rolls předpovídá, že o PS5 Pro bude velký zájem
  • Do konce letošního roku se podle něj prodá 1,3 milionu těchto konzolí
  • Sony údajně nastavila vyšší cenu, jelikož konzole nemá přímou konkurenci v podobě půlgeneračního modelu od Microsoftu

Hned po oficiálním oznámení konzole PlayStation 5 Pro se začalo diskutovat o její ceně. Půlgenerační obměna vyjde na 800 eur, což je dle mnohých daleko za hranicí toho, co budou příznivci značky PlayStation ochotni zaplatit.

České zastoupení společnosti Sony nám sdělilo, že doporučená maloobchodní cena (DMOC) je tvořena na základě aktuálního kurzu eura vůči české koruně a může se v čase do uvedení na trh měnit v případě výrazných odchylek kurzu. Zatím se ale počítá s částkou 20 290 korun.

Konzole PS5 Pro dorazí ještě letos. Láká na lepší výkon, ale budete si muset připlatit
i Zdroj: PlayStation

Konzole PS5 Pro dorazí ještě letos. Láká na lepší výkon, ale budete si muset připlatit

PS5 Pro je konečně tady! Společnost PlayStation oficiálně potvrdila vydání své další vylepšené konzole, která nabídne lepší…

Společnost Ampere Analysis předpokládá, že po konzoli bude velmi slušná poptávka, a to i přes ambiciózně nastavenou cenu. „Cena PS5 Pro nevyhnutelně vyvolá mnoho komentářů,“ řekl Piers Harding-Rolls, jenž vede oddělení zaměřené na herní průmysl. „Rozdíl v ceně mezi PS5 a PS5 Pro se pohybuje mezi 40-50 %,” řekl s tím, že jde o mnohem výraznější rozdíl než mezi PS4 a PS4 Pro. „V USA šla PS4 Pro na trh za 399 dolarů a tenká PS4 Slim tehdy stála 299 dolarů, což představuje 33% rozdíl.”

„Očekáváme, že nastavená cenová hladina u některých zákazníků zmírní poptávku, ale pro nadšence do značky PlayStation je cena méně důležitá.“ Společnost předpovídá, že se ještě letos stihne prodat 1,3 milionu PS5 Pro, do budoucna pak bude kopírovat prodejní křivku PS4 Pro. Do roku 2029 se podle propočtů prodá přibližně 13 milionů těchto konzolí.

Harding-Rolls také uvedl, že společnost Sony nastavila vyšší cenu, jelikož PS5 Pro nemá přímou konkurenci. Microsoft totiž výkonnější model v aktuální generaci konzolí Xbox zřejmě nechystá. Sony tím pádem může prodávat silnější konzoli s vyšší marží. 

Analytik vysvětluje, proč je konzole PS5 Pro tak drahá
i Zdroj: Ampere Games
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama