Konec radovánek? Baldur's Gate 3 čekají změny v romancích
i Zdroj: Larian Studios
Baldur's Gate 3 Novinka Konec radovánek? Baldur's Gate 3 čekají změny v romancích

Konec radovánek? Baldur's Gate 3 čekají změny v romancích

Dominik Tománek

Dominik Tománek

5. 9. 2023 13:03

Milovníci románků zbystřete! V Baldur's Gate 3 totiž dochází ke změně v oblasti romancí. Ve studiu Larian Studios zjistili, že většina herních společníků se na hráče vrhá až moc jednoduše a rozhodli se situaci napravit. Podle jejich vyjádření se jedná o chybu, která k nelibosti tvůrců změnila chování některých postav (zejména pak nenechavého kouzelníka Gala).

Reklama

  • Tvůrci z Larian Studios plánují změnit romance společníků 
  • Příliš “chtivé“ postavy jsou podle vývojařů chybou
  • Bugu se chytili speedrunneři 

CEO společnosti Larian Studios Swen Vincke v rozhovoru pro TheGamer vysvětlil, že velká dychtivost společníků začít flirtovat s hlavním hrdinou byla pouze důsledkem chyby. Každá postava má podle něj „skrytý práh souhlasu“, který má určit, kdy hráčově postavě začne dělat návrhy. Všechny tyto podmínky byly při vydání Baldur's Gate 3 ale nastaveny příliš nízko. 

Když se v Larian o tomto problému dozvěděli, tak okamžitě zvýšili limity pro „nabalování“ některých společníků a v blízké budoucnosti plánují aktualizovat i zbytek družiny. Díky tomuto kroku bude proces balení postav ve hře poněkud méně přímočarý, což bylo od počátku záměrem tvůrců. Vývojáři údajně chtěli napodobit skutečné vztahy namísto toho, aby přinášeli nepřirozeně chlípné vedlejší postavy.

Přestože vývojáři pracují na tom, aby vztahy v Baldur's Gate 3 byly realističtější, původní chyba už zanechala u hráčů trvalé stopy. Začaly totiž vznikat humorné speedruny, ve kterých se speedrunneři snaží co nejrychleji sbalit libovolnou postavu. Poslední rekord jsou 2 minuty a 4 sekundy. 

Baldur's Gate 3 je momentálně k dispozici pro PC. Verze pro PS5 vyjde 6. září a verze pro Xbox Series X/S se očekává na konci roku 2023. Produktový manažer pak naznačil, že se v budoucnu můžeme dočkat i rozšíření

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama