Koncem srpna se vydáme do předsálí Valhally. Song of Iron nás přenese do temného světa vikingů
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Koncem srpna se vydáme do předsálí Valhally. Song of Iron nás přenese do temného světa vikingů

Koncem srpna se vydáme do předsálí Valhally. Song of Iron nás přenese do temného světa vikingů

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

17. 7. 2021 11:30

Song of Iron od jednočlenného studia Joea Wintera byl veřejnosti detailněji prezentován na loňském ID@Xbox. Sice-scroller ze zamrzlého poloostrova Skandinávie si sem proklestil cestu po přibližně roce vývoje, a už tehdy svou estetikou dával jasně najevo, že pouť za nalezením ztraceného božstva nebo osobní pomstou nebudou jedinými motory, které nás poženou dopředu.

Reklama

  • Sice-scroller Song of Iron vyjde koncem srpna
  • Fantasy pouť do srdce severské mytologie nabídne poklidný průzkum i náročný boj

Debut studia Resting Relic si k hráčům najde cestu 31. srpna letošního roku. Jeho vydání je naplánováno na PC, Xbox One a Xbox Series, a to za cenu 20 dolarů. Začlenění do Game Passu prozatím není na pořadu dne, byť autor na Twitteru zmiňuje, že by k potenciální nabídce Microsoftu byl více než otevřený.

Primárním lákadlem Song of Iron je bezesporu zasazení. To čerpá z bohaté severské mytologie a mění souběžně i ráz soundtracku, který tak věrně odráží měnící se rys skandinávské krajiny a pozvedává celkovou atmosféru na další úroveň. 

Kromě tradičních bestií z lesa a bílých hřebenů hor se na cestě utkáme i s trolly nebo také draky. Vývojář navíc opakovaně zmiňuje, že své místo v jeho hře nalezne i překonávání četných přírodních překážek, odkazujíc tak na fakt, že nebezpečné nebude pouze to, co se hýbe. Mimo mlácení všeho živého (a možná i neživého) si proto při různých příležitostech vyzkoušíme i plížení, šplhání nebo třeba propalování cest neprostupným terénem.

Hlavními pomocníky na naší cestě za záchranou domovského lidu se nám pak stane sekyra padlého protivníka, luk a vždy nápomocný štít. Měli bychom však o nástroje pečovat s úvahou, kterou si zaslouží, neboť libovolná zbraň může být nenávratně ztracena a jakýkoli štít zase prolomen.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama