Jsou tu výsledky komunitních Steam Awards. Hráči ocenili znovuzrození Cyberpunk 2077 i exkluzivity z PlayStationu
i Zdroj: CD Projekt Red
Novinka Jsou tu výsledky komunitních Steam Awards. Hráči ocenili znovuzrození Cyberpunk 2077 i exkluzivity z PlayStationu

Jsou tu výsledky komunitních Steam Awards. Hráči ocenili znovuzrození Cyberpunk 2077 i exkluzivity z PlayStationu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

4. 1. 2023 10:41

Distribuční platforma Steam má za sebou další ročník komunitní ankety Steam Awards. Z té tradičně vzešly nejoblíbenější hry v standardních i mírně neobvyklých kategoriích. Třeba v otázce hry roku komunita hlasovala velmi předvídatelně, mezi vítězi ale také najdeme několik zajímavých jmen.

Reklama

  • Steam Awards ovládl Elden Ring a bývalé exkluzivity PlayStationu
  • Oceněn byl i Cyberpunk 2077

Že se na prvním místě usídlí nejoceňovanější hra historie Elden Ring šlo předpokládat už od jeho vydání. Elden Ring navíc ovládl i kategorii “nejlepší hra, která vám fakt nejde”. Ostatně ta je titulům od FromSoftware prakticky šitá na míru.

Mnohem zajímavější je třeba výskyt titulů, které byly původně exkluzivitami pro konzole PlayStation. Ty najdeme v seznamu hned čtyři. Nejlepší vizuální stylizaci má dle uživatelů Steamu Marvel's Spider-Man: Miles Morales, fanoušky soundtracků nadchlo Final Fantasy VII Remake Intergrade, příběhově nejsilnějším titulem byl prý God of War a nejlepší hrou na cesty (tedy pro Steam Deck) Death Stranding Director's Cut.

Kompletní rozpis výsledků
i Zdroj: Steam
Kompletní rozpis výsledků

Zaujme i ocenění Nesmrtelná hra pro tituly, na kterých autoři i po vydání intenzivně pracují. Cyberpunk 2077 byl i přes jeho objektivní kvality po vydání znám jako jeden z největších propadáků historie herního průmyslu. Teď už ale v opravené podobě sbírá pozitivní ocenění. Ostatně jsme během loňského roku opakovaně informovali o tom, že se do hry vrací desetitisíce zájemců.

V dalších kategoriích zvítězil Hitman 3 (VR), Raft (Nejlepší s přáteli), Stray (Nejinovativnější hratelnost) a Lego Star Wars: The Skywalker Sága (velmi úsměvně přeložená Pane doktore, vy jste se zase kochal, pro hry vhodné k relaxaci).

Magazín RockPaperShotgun připomíná, že jen tři tituly z výčtu vyšly letos. Ocenění komunity Steamu tedy patří k těm neobvyklejším.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama