Josh Sawyer prozradil herní dobu detektivky Pentiment. Hra podle něj připomíná Night in the Woods nebo Oxenfree
i Zdroj: Obsidian / Microsoft
Pentiment Novinka Josh Sawyer prozradil herní dobu detektivky Pentiment. Hra podle něj připomíná Night in the Woods nebo Oxenfree

Josh Sawyer prozradil herní dobu detektivky Pentiment. Hra podle něj připomíná Night in the Woods nebo Oxenfree

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

14. 6. 2022 08:30

Studio Obsidian Entertainment v prvním traileru představilo novinku Pentiment, která na první pohled zaujme neotřelou stylizací, kterou navíc doplní slibně vyhlížející herní mechanismy. O detektivce nyní promluvil šéf celého projektu - Josh Sawyer.

Reklama

  • Josh Sawyer prozradil pár detailů ohledně adventury Pentiment
  • Hra podle něj připomíná Night in the Woods, Oxenfree nebo Mutazione
  • Herní doba vyjde zhruba na 15 až 20 hodin

Už před tiskovkou v režii Microsoftu bylo znát, že se Sawyer nemůže dočkat, až konečně bude mít možnost o hře promluvit. Detaily zatím trousí v příspěvcích na Twitteru, a nutno poznamenat, že jich je opravdu požehnaně.

Pojďme vypíchnout to nejzajímavější. Už víme, že se hra odehrává někdy v 16. století v Bavorsku. Hlavním hrdinou je nádeník Andreas Maler, který pracuje v písařské dílně. Poklidný život mu ale narušují vraždy, které se ve volném čase snaží vyřešit.

Obsidian představil středověkou detektivku Pentiment. Vyšetřování začne v listopadu
i Zdroj: Microsoft

Obsidian představil středověkou detektivku Pentiment. Vyšetřování začne v listopadu

Studio Obsidian na tiskovce Microsoftu nesmělo chybět, fanoušci jeho práce se však nedočkali nových detailů k Avowed či…

12. 6. 2022 22:07

Vývojáři vám ponechají poměrně velkou míru svobody v rozhodování. S písařem ostatně strávíte celých 25 let, bude mít možnost rozhodnout o jeho vzdělání, o způsobu trávení volného času, ale také o detektivních praktikách. Půjdete otevřít čerstvý hrob, nebo radši zkusíte odposlouchávat zdejší žebráky? To je jen na vás. Každé rozhodnutí ale bude mít své následky, nařčení mohou ovlivnit celou další generaci.

Než byla hra oznámena, povídalo se, že svými principy výrazně připomíná Disco Elysium. Sawyer v této souvislosti dodává, že by se sice nějaké styčné body našly, sám by ale Pentiment připodobnil spíše k titulům Night in the Woods, Oxenfree nebo Mutazione, přičemž vyzdvihl drobné RPG prvky a větvící se příběh. A pokud jde o herní dobu, detektivka zabaví zhruba na 15 až 20 hodin.

Pentiment vyjde letos v listopadu na PC a na konzolích Xbox One a Xbox Series. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama