Na akci Xbox & Bethesda Games Showcase se zřejmě ukáže středověká detektivka od Obsidianu
i Zdroj: Microsoft
Novinka Na akci Xbox & Bethesda Games Showcase se zřejmě ukáže středověká detektivka od Obsidianu

Na akci Xbox & Bethesda Games Showcase se zřejmě ukáže středověká detektivka od Obsidianu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

7. 6. 2022 11:08

V rámci Xbox & Bethesda Games Showcase se ukáže práce týmů operujících pod křídly Microsoftu, o slovo se zcela určitě příhlásí také Obsidian, který připravuje hned několik atraktivních projektů. O některých přitom doposud neřekl jediné slovo.

Reklama

  • Obsidian se s největší pravděpodobností chystá na oznámení nové hry
  • Dle nepotvrzených zpráv jde o středověkou detektivku Pentiment
  • Na novince pracuje tým o 12 lidech vedený Joshem Sawyerem

V souvislosti s Obsidianem vás zřejmě na první dobrou napadnou značky The Outer Worlds nebo nadějné Avowed. Zákulisní šuškanda z posledních měsíců nicméně poukazuje také na historickou detektivku označovanou jako Pentiment. 

Insider odhaduje termín vydání Avowed. Obsidian by mohl brzy uvolnit ukázku
i Zdroj: Hrej.cz

Insider odhaduje termín vydání Avowed. Obsidian by mohl brzy uvolnit ukázku

Studio Obsidian momentálně připravuje RPG Avowed, které dle prvních záběrů působí jako nadějná alternativa k sérii The Elder…

21. 2. 2022 09:30

Na hře podle všeho pracuje malý tým o 12 lidech vedený Joshem Sawyerem (Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity). To by znamenalo, že v porovnání s výše zmíněnými tituly půjde o mnohem menší počin. Tvůrci se inspirovali principy z RPG Disco Elysium, hra by měla obsahovat komplexní větvení dialogů a zajímavý systém vyšetřování, který údajně umožní obvinit nevinného člověka. 

Nepotvrzené informace zároveň naznačovaly, že by experimentální projekt měl vyjít už během letošního roku, je tedy nejvyšší čas na jeho představení. Že se tak skutečně stane, naznačuje například výtvarnice Hannah Kennedy, která podle informací na Twitteru pracuje v Obsidianu na dosud neoznámeném projektu. Ve včerejším příspěvku zmínila, že se nemůže dočkat, až konečně bude mít možnost podělit se o svou tvorbu za poslední dva roky. Na příspěvek navíc reagoval i Josh Sawyer. A právě on koncem minulého týdne odkazoval na showcase pod taktovkou Microsoftu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama