Jim Ryan opouští pozici šéfa PlayStationu. Pro Sony pracoval 30 let
i Zdroj: Sony
Novinka Jim Ryan opouští pozici šéfa PlayStationu. Pro Sony pracoval 30 let

Jim Ryan opouští pozici šéfa PlayStationu. Pro Sony pracoval 30 let

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

28. 9. 2023 11:15

Společnost Sony přichází o důležitou osobnost. Jim Ryan se rozhodl, že je načase sundat nohu z plynu, v příštím roce opustí pozici šéfa Sony Interactive Entertainment.

Reklama

  • Jim Ryan v březnu příštího roku opustí Sony
  • Šéf PlayStationu už nechce kombinovat život v Evropě a práci ve Spojených státech

Ryan působil v Sony dlouhých 30 let. K pozici prezidenta a generálního ředitele SIE se dostal v únoru roku 2019, předtím šéfoval evropské divizi. Práce za velkou louží ale vyžadovala jisté kompromisy, které jsou i důvodem k jehoho odchodu.

„Zjistil jsem, že je stále obtížnější skloubit život v Evropě a práci v Severní Americe. Odcházím s tím, že jsem měl tu čest pracovat na produktech, které ovlivnily životy milionů lidí po celém světě. PlayStation bude vždy součástí mého života a ohledně budoucnosti SIE se cítím optimističtěji než kdykoli předtím.”

Jim Ryan: Hráči si pamatují jen ty nejlepší hry
i Zdroj: Hrej.cz

Jim Ryan: Hráči si pamatují jen ty nejlepší hry

Je dobře známo, že Sony v případě odkladů svých her dvakrát neváhá. God of War a Gran Turismo 7 se posunuli na příští rok,…

16. 7. 2021 10:33

K jeho odchodu se vyjádřil šéf společnosti Sony – Keničiro Jošida. Ryana označil jako inspirativního lídra, který si připsal velké zásluhy, ocenil především jeho dohled nad uvedením konzole PlayStation 5 v době koronavirové pandemie, což byla obrovská výzva. 

„Na tento mimořádný úspěch, kterého dosáhl celý tým SIE, jsme postupně navázali. PlayStation 5 je na nejlepší cestě stát se dosud nejúspěšnější konzolí SIE. Jsem Jimovi za všechny jeho úspěchy nesmírně vděčný.”

Ryan odejde v březnu příštího roku. Na jeho místě ho zastoupí finanční a provozní ředitel Hiroki Totoki, než Sony najde adekvátního nástupce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama