Jim Ryan: Hráči si pamatují jen ty nejlepší hry
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jim Ryan: Hráči si pamatují jen ty nejlepší hry

Jim Ryan: Hráči si pamatují jen ty nejlepší hry

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 7. 2021 10:33

Je dobře známo, že Sony v případě odkladů svých her dvakrát neváhá. God of War a Gran Turismo 7 se posunuli na příští rok, ani v případě Horizon Forbidden West není úplně jasno, zda Aloy dorazí ještě letos. K situaci se nyní vyjádřil Jim Ryan.

Reklama

  • Prezident SIE se vyjádřil ke kvalitě her od Sony
  • Vyžaduje se ten nejlepší možný výsledek, i za cenu odkladu
  • Společnost je otevřena i spolupráci s menšími týmy

“Je lepší si počkat na skvělou hru, než spěchat a mít titul, který je OK, nebo docela dobrý. Hráči si pamatují jen ty nejlepší hry,” vysvětlil prezident Sony Interactive Entertainment. “Pokud jde o skvělou hru, chtějí pokračování, které si rádi koupí. Ale nikomu nezáleží na hrách, jež jsou pouze OK.” Ryan sice uznal, že v některých případech musí na týmy zatlačit, aby produkt dodaly v určitém časovém horizontu, obecně ale vyžadují ten nejlepší možný výsledek.

Není žádným tajemstvím, že se Sony chce soustředit na velké blockbustery, které představují zaručený úspěch. Ryan naznačil, že prostor pro menší tituly je, jejich produkci ale chtějí přenechat third-party vývojářům. “Naše interní studia typicky tvoří větší hry, budeme ale zároveň kooperovat s partnerskými týmy na vývoji menších titulů. Úzce spolupracujeme s nezávislými studii, zajistíme jim podporu na úrovni vývoje, financí a marketingu.” 

Ryan dodal, že jde většinou o týmy o deseti až dvaceti lidech. Malá studia vnímají jako inkubátory pro zajímavé projekty, přičemž není vyloučeno, že se partnerství časem posune na další úroveň, s čímž se pojí šance pracovat na daleko větších hrách.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama