Jen zhruba polovina hráčů na PC překonala prvního bosse Elden Ring, speedrunneři už hru probíhají za 2,5 hodiny
i Zdroj: Hrej.cz
Elden Ring Novinka Jen zhruba polovina hráčů na PC překonala prvního bosse Elden Ring, speedrunneři už hru probíhají za 2,5 hodiny

Jen zhruba polovina hráčů na PC překonala prvního bosse Elden Ring, speedrunneři už hru probíhají za 2,5 hodiny

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 3. 2022 11:37 3

Nejaktuálnější titul studia FromSoftware si připisuje obrovský prodejní úspěch. Do nelítostného Elden Ringu zřejmě naskočila i řada méně zkušených hráčů, které vedle kvalit hry přilákaly i informace o větší přístupnosti nováčkům v žánru. Zda je Elden Ring skutečně o něco méně obtížný nebo ne je samozřejmě čistě subjektivní otázka, procentuální úspěšnost uživatelů Steamu ale ukazuje, že se zhruba půlka hráčů ještě nedostala přes prvního pořádného bosse.

Reklama

  • Prvního bosse Elden Ringu porazilo jen zhruba 56 procent hráčů na PC
  • Na konzolích PlayStation ještě méně
  • Speedrunneři ale hrou bez využití chyb probíhají pod tři hodiny

NÁSLEDUJÍCÍ TEXT POCHOPITELNĚ OBSAHUJE VELMI MÍRNÉ SPOILERY


Tím je Godrick the Grafted, nepříjemný mnohoruký nepřítel vyzbrojený sekerou. Tipec mu zatnulo jen zhruba 56,5 % majitelů hry na Steamu, což není mnoho. Alespoň přes prvního menšího bose, Margit the Fell Omen, se propracovalo téměř 68 procent hráčů. Naopak do konce hry zatím došlo jen méně než 4 procenta hráčů a všechny achievementy sesbíral vyloženě jen zlomek komunity.

Dle dat webu PSNProfiles jsou hráči na konzolích PlayStation o něco méně úspěšní. Godricka udolala přesně polovina majitelů hry a i konec hry vidělo menší procento hráčů. Podobná data pro platformy Xbox přístupná nejsou.

Jde samozřejmě o velmi čerstvý a zároveň obsáhlý titul a spousta hráčů zatím neměla tolik času hru pečlivě projít. Na druhou stranu Elden Ring není obsažen v žádném předplatném a lze tedy předpokládat, že ho majitelé z prvních dnů opravdu chtějí (do)hrát. Dle webu Techradar může vedle klasicky vysoké obtížnosti být překážkou i to, že na počítačích neběží titul úplně plynule což komplikuje ovládání.

Na druhou stranu se samozřejmě objevují speedrunneři, kteří jsou schopni Elden Ring dohrát za značně neuvěřitelné časy. Rekord v současnosti zřejmě drží hráč s přezdívkou niko bellic. Ten dokázal základní “linku” proběhnout za zhruba dvě a půl hodiny, bez jediné smrti, a nepotřeboval k tomu využívat žádné chyby nebo technické nedostatky světa. Většině boje se sice vyhne, své schopnosti ale ukáže v soubojích s těžkými bossy, do kterých samozřejmě přichází s hodně slabým vybavením a postavou. Kompletní úchvatný průběh můžete zhlédnout ve videu výše, to pochopitelně obsahuje velké spoilery.

Jak se zatím daří ve světě Elden Ringu vám?

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama