Jen Oneal po třech měsících opouští vedení Blizzardu, Diablo 4 a Overwatch 2 se opozdí
i Zdroj: Hrej.cz
Diablo IV Novinka Jen Oneal po třech měsících opouští vedení Blizzardu, Diablo 4 a Overwatch 2 se opozdí

Jen Oneal po třech měsících opouští vedení Blizzardu, Diablo 4 a Overwatch 2 se opozdí

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 11. 2021 10:30

Máme zde další odklady. Blizzard sice neprozradil, kdy konkrétně vyjde Diablo 4 a Overwatch 2, nyní ale vyšlo najevo, že se obě hry objeví později, než se předpokládalo. Společnost navíc opouští Jen Oneal.

Reklama

  • Prezidentka Jen Oneal rezignovala na svou funkci
  • Ve vedení zůstává pouze Mike Ybarra
  • Blizzard se rozhodl odložit Diablo 4 a Overwatch 2

Důvodem k odkladům jsou mimo jiné klíčové pozice v jednotlivých týmech, které obsadili noví kreativci. Vývojáři tedy potřebují více času, aby mohli projekty dokončit. Zmíněna je také příprava dodatečného obsahu, jímž budou tituly zásobovány po vydání, aby bylo zajištěno, že si udrží pozornost hráčů po několik dalších let. Zpráva však nezmiňuje žádné konkrétní termíny.

K odkladu dochází krátce poté, co byla přerušena příprava příštího BlizzConline. Jeho pořadatelé chtějí údajně popřemýšlet nad jeho podobou a novými možnostmi, jak se spojit se svými fanoušky, společnost se zároveň hodlá soustředit především na vývoj her. To vše se však děje na pozadí daleko větších problémů, které se týkají nevhodného chování na pracovišti.

Změn je ale daleko více. Vedení Blizzardu totiž nečekaně opouští Jen Oneal. Ta přitom byla do funkce dosazena teprve několik měsíců nazpět, kdy společnost opustil dosavadní prezident J. Allen Brack, o pozici se dělila s kolegou Mikem Ybarrou. A právě oni dva měli dohlédnou na zlepšení pracovních podmínek a firemní kultury.

Oneal poskytla vysvětlení, které je nyní dostupné na oficiálních stránkách. “Takto jsem se rozhodla nikoliv proto, že jsem ztratila víru v Blizzard, spíše naopak - inspiroval mě zápal všech lidí, kteří nyní dělají vše pro to, aby došlo na smysluplné a trvalé změny.” Oneal naznačila, že zatím úplně nemá jasno v tom, kam povedou její další kroky. V prohlášení nicméně zdůraznila, že je členkou organizace Women in Games International, která od Blizzardu obdržela dotaci ve výši jednoho milionu dolarů. Možná se tedy bude více angažovat právě zde.

Do konce letošního roku přeloží své povinnosti na Mika Ybarru, který v pozici prezidenta zůstane sám, přičemž dohlédne na implementaci změn, na nichž spolu s Oneal pracoval. Je nad slunce jasné, že změny ve vedení nyní Blizzardu do karet příliš nehrají, Jason Schreier si v této souvislosti neodpustil jízlivou poznámku, že společnosti opět šéfuje jeden muž. Spolu se zmíněnými odklady se změny odrazily v akciích společnosti, které zaznamenaly pokles o 10 %.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama