Kontroverzní The Day Before nadobro vypíná servery. Její tvůrci údajně pracují na nové hře
i Zdroj: Fntastic / Mytona
The Day Before Novinka Kontroverzní The Day Before nadobro vypíná servery. Její tvůrci údajně pracují na nové hře

Kontroverzní The Day Before nadobro vypíná servery. Její tvůrci údajně pracují na nové hře

Dominik Tománek

Dominik Tománek

23. 1. 2024 09:00

The Day Before se minulý rok zapsala do herní historie jako jeden z největších průšvihů. Teď nastal čas bolístky ukončit.

Reklama

  • 22. ledna tohoto roku se vypnuly servery The Day Before
  • Tvůrci údajně pracují na nové mobilní hře

Vydání hry The Day Before bylo jednou z nejkontroverznějších herních událostí loňského roku. Po řadě odkladů a sporu o autorská práva na název hry se The Day Before nakonec dočkala vydání na Steamu. Následovala vlna velmi negativních recenzí a mnoho hráčů požadovalo vrácení peněz. Recenze a celkové ohlasy na hru The Day Before byly nakonec tak špatné, že se vývojářské studio Fntastic rozhodlo hru ukončit pouhé čtyři dny po jejím debutu. Obvinění z lhaní, podvodu a kritika neúměrné ceny hry nakonec způsobily, že počet hráčů rychle klesl. Autoři Fntastic a vydavatel Mytona se rozhodli servery nadobro vypnout. 

Fanoušek pracuje na neoficiální offline verzi The Day Before
i Zdroj: Fntastic / Mytona

Fanoušek pracuje na neoficiální offline verzi The Day Before

Příběh vývoje The Day Before se nezadržitelně blíží k závěrečným titulkům, nyní se ale zdá, že si hra bude žít vlastním…

28. 12. 2023 09:45
1

V prosinci vydavatel Mytona oznámil, že servery hry The Day Before budou oficiálně vypnuty 22. ledna 2024, a tento právě den nastal. Od svého odhalení v roce 2021 si hra The Day Before vysloužila spoustu spekulací, ale i prvotní nadšení od mnoha lidí, které zajímalo, zda je hra pravá. Pravda se nakonec ukázala a cesta The Day Before nadobro skončila. 

Zakladatelé vývojářského studia Fntastic, bratři Eduard a Aisen Gotovcevovi, již však údajně plánují svůj další projekt. Portál CD-Action tvrdí, že hovořil s bývalým zaměstnancem studia, který říká, že se šéfové hledají „veterány“, kteří by začali pracovat na nové mobilní hře. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama