Jako Anakin. No Man’s Sky nabízí už i stavbu vlastního robota a nové ničení velitelských lodí
i Zdroj: Hello Games
Novinka Jako Anakin. No Man’s Sky nabízí už i stavbu vlastního robota a nové ničení velitelských lodí

Jako Anakin. No Man’s Sky nabízí už i stavbu vlastního robota a nové ničení velitelských lodí

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

26. 8. 2023 09:45

Sedm dlouhých let, které jsme mohli strávit s projektem Hello Games, byly protkány snad všemi emocemi, které člověk může poznat. Zklamání, smutek, radost – vyberte si. Vše jsme tu měli a vše jsme si zažili, nicméně nakonec ku prospěchu věci. No Man's Sky se totiž po všech patáliích, které ho potkaly, nakonec stalo fenoménem, a to ne ledajakým. Jako hra se už pár let po vydání ukázal příkladem toho, jak lze kompletně obrátit dojem hráčů, přičemž nové rozšíření v tom dále pokračuje.

Reklama

  • No Man’s Sky přivítalo ke svému 7. výročí bezplatný update Echoes
  • Jeho novinkou je přidaná robotická rasa, která skrz hledání součástek dovolí stavbu vlastní mechanického avatara
  • Přidán je i nový příběh a změněny jsou i vesmírné souboje s piráty 

Nová robota s roboty

Jak už jsme si krátkou rekapitulací na úvod naznačili, hra dosud dostala bezpočet bezplatných updatů, které fungovaly jako velká rozšíření. Tím nejnovějším je tzv. Echoes, které přináší novou robotickou rasu a také várku příběhu, jenž můžete už nyní projít.

Nová robotická rasa nese v tomto příběhu označení Autophage (tedy podle procesu autofagie, která označuje rozklad buněk) a paradoxně otevírá spíše možnost vlastního sestavování. Jak uvádí oficiální příspěvek, v novém updatu si totiž vedle ostatního poskládáme i vlastního robota. Jednou z klíčových novinek je tedy právě příležitost vyzkoušet si novou přidanou rasu, která má vlastní přizpůsobení a také některé výhody. 

V rámci získávání nových dílů, které tyto výhody změní, budete procházet již zmíněné příběhové mise. Ty by nám při odhadu vývojářů měly zabrat něco okolo pár jednotek hodin, přičemž lákají i na to, že půjde o cestu poznání za "dlouho skrytou civilizaci". 

Toto poznání bude tedy poměrně detailní a podle vývojářů zahrne hned několik vrstev. Víme např. to, že se hráči u „Autofágů“ budou moci naučit jejich mateřský jazyk, prozkoumat jejich tajemství, provádět jejich rituály a sbírat součástky, které jim později umožní vytvořit obřadní hůl nebo právě i kompletního avatara.

Aktualizace s sebou přináší nicméně i jiné novinky, takže pokud vás náhodou hra na roboty úplně nebere, je tu něco i pro vás. Příkladem je předělání bitev vesmírných lodí, které byly rozšířeny. Nyní můžete zničit všechny přítomné vlajkové lodě, včetně těch, které se řadí do nových pirátských dreadnoughtů, a jejich zbytky poté sebrat a také na trhu prodávat. 

Při útoku na tyto lodě můžete při obraně jiných nákladních plavidel (což je nová činnost) zacílit konkrétní moduly na jejich trupu a vyřadit tak obranu, zbraně nebo motory. K dispozici jsou také i speciální otvory, které vám umožní přiblížit se k částem dreadnoughtů a zasáhnout jejich jádro ve stylu mladého Skywalkera.

Jako Anakin. No Man’s Sky nabízí už i stavbu vlastního robota a nové ničení velitelských lodí
i Zdroj: Hello Games

Vylepšení pro Switch a PS VR2

Poslední novinkou, která se v této aktualizaci objevila, je až na několik rozšíření v podobě předmětů a budov (jako třeba nový Advanced Personal Refiner) zvýšený výkon, vzhled i stabilita. Zejména pro hráče na PS VR2 bude dobrá zpráva jistě to, že hra nyní nabízí o něco lepší renderování, což znamená lepší obraz, pokud se rozhodnete pro virtuální realitu. 

Na druhou stranu, na Switchi je lepší výkon. Díky další optimalizaci hra běží zase o něco plynulejší a nabízí i předělané vyhlazování hran, díky němuž jsou všechny modely rovněž trochu ostřejší.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama