Jak vypadá marketing Horizon Forbidden West a dalších her od PlayStation po celém světě?
i Zdroj: Hrej.cz
Horizon Forbidden West Novinka Jak vypadá marketing Horizon Forbidden West a dalších her od PlayStation po celém světě?

Jak vypadá marketing Horizon Forbidden West a dalších her od PlayStation po celém světě?

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

18. 2. 2022 17:15

Marketingová oddělení společnosti PlayStation mají bohatou historii zajímavých a atraktivních kampaní, které přerůstají digitální prostor. Vzpomenout můžeme například na spuštění prodeje PlayStationu 5, na který upozornila i česká pobočka světelnou show na skleněné fasádě kancelářské budovy na pražské Vinohradské třídě. Zajímavou propagaci si připravily pobočky z různých koutů světa i v případě dnes vycházejícího hitu Horizon Forbidden West nebo připravovaného Gran Turismo 7.

Reklama


Část z nich sesbíral playstationově zaměřený web PushSquare. Poukázal například na atrakci Eden Project, sestavu skleněných kopulí s umělými biomy pro ohrožené rostliny v anglickém Cornwallu. Společně s PlayStationem nyní vybuduje další umělé zahrady s divokými rostlinami ve městě Morecambe. Zajímavostí je, že budou kopule designovány tak, aby připomínaly Aloyin kluzák. Projekt má stejně jako hra samotná upozornit na likvidaci životního prostředí a mizení živočišných a rostlinných druhů.

Marketingové týmy PlayStationu také vztyčily sochy v některých metropolích. V australském Sydney se objevila majestátní a hrozivá mechanická stavba Clawstridera. Naopak v italské Florencii dočasně stojí klasická socha Aloy v renesančním stylu, ladící s pozadím v podobě krásných historických domů. Kromě reklamy na hru má výtvor zároveň oslavovat roli významných žen v italské historii.

Hru světel a stínů rozehrála pobočka v Saúdské Arábii. Ve městě Al-Ula pomocí dronů rozsvítila kamenný masiv nápadně podobný jedné z mechanických příšer.

V Nizozemí se zase objevily divokým břečťanem zarostlé reklamy na fiktivní společnost Faro Automated Solutions, hrající důležitou roli v historii univerza Horizon. Snímky na oficiálním účtu pocházejí z Amsterdamu.

Jeden z uživatelů Twitteru pak upozornil na to, že se v Singapuru objevila reklama, která z vysoké budovy vytváří obří krabičku s autíčky. Pochopitelně jde o lákadlo na připravovaný závodní hit Gran Turismo 7.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama