Jak si lze vydělat ve světě esportu - Kolik si vydělají ti nejlepší?
i Zdroj: Yan Krukau / Pexels
Novinka Jak si lze vydělat ve světě esportu - Kolik si vydělají ti nejlepší?

Jak si lze vydělat ve světě esportu - Kolik si vydělají ti nejlepší?

Externí

Externí

17. 3. 2023 09:00

Jak si lze vydělat ve světě esportu. Dle bonusovekody.cz jsou esporty jednou z nejvíce se rozvíjejících kategorií kurzového sázení.

Reklama

Kariéra ve světě počítačových her? Proč ne. Toto odvětví výrazně vzkvétalo už na konci minulé dekády, prudký růst ale nastal v době covidu. Zatímco ostatní sportovní aktivity musely být utlumeny, esportové turnaje probíhaly dále, takže se na ně zaměřila pozornost sportovních fanoušků i sázkařů. V tomto článku se podíváme na nejlépe vydělávající esportové hráče na světě. Ještě předtím ale upozorníme na to, že v esportech mohou vydělat miliony korun i ti, kteří ještě nikdy nedrželi herní konzoli v rukách. Dle bonusovekody.cz jsou esporty jednou z nejvíce se rozvíjejících kategorií kurzového sázení. 

Jak si lze vydělat ve světě esportu - Kolik si vydělají ti nejlepší?
i Zdroj: Wikimedia Commons


Co sázkové kanceláře nabízejí fanouškům esportů?

Již několik let je zřejmá zvýšená aktivita sázkových kanceláří v esportu. Upozorňují na nové bonusové kódy a promo akce během velkých turnajů. Esporty nejsou sázkovými kancelářemi vnímány pouze jako příležitostí, jak rozšířit kurzovou nabídku. Tipsport, Fortuna i Chance si slibují oslovit další skupinu lidí se silnou hráčskou a fanouškovskou komunitou. Sázkovky nabízejí unikátní bonusové kódy za registraci a novým klientům dávají za založení konta virtuální peníze, jakési tokeny, za které mohou uzavírat sázky. Případné výhry ale už jsou vypláceny ve skutečných penězích. Bonusové kódy jsou tedy skvělým způsobem, jak si vyzkoušet produkty sázkových kanceláří. Mimo to je mnoho esportových událostí a velkých turnajů streamováno živě a zdarma v rámci nabídky.

Jak si lze vydělat ve světě esportu - Kolik si vydělají ti nejlepší?
i Zdroj: Sazka esport

Jak sázet na esporty?

Prvním krokem je uvážený výběr sázkové kanceláře. V Česku funguje několik společností, které mají solidní nabídku kurzů, jednají férově a své klienty pravidelně rozmazlují aktivitami typu bonusové nabídky či promo akce. Zvolit mezi sázkovkami lze například podle toho, co nabízejí novému klientovi při registraci. K dispozici jsou unikátní bonusové a promo kódy. Například akční kódy na Tipsportu znamenají 300 Kč pro nového klienta a dále až 50 000 Kč vstupní bonus k prvnímu vkladu. Když si hráč založí konto, jak na samotné sázení? Je to disciplína, kde prvek náhody hraje určitou roli, ovšem rozhoduje primárně statistika a znalosti herní týmů. Kdo sleduje esporty už dlouhá léta a má zmapované zákonitosti jednotlivých her a schopnosti týmů, ten má velkou výhodu. Dobře informovaný sázející dokáže lépe vystihnout aktuální formu týmu, rozhodne se pro chytrou sázku a své vsazené peníze tak zúročí. Například nejvyšší individuální výhry na Tipsportu, Betanu, Synottipu či Bonusu atakují hranici 20 milionů korun.

Podpora esportů

Není tajemstvím, že herní studia nemají sázkové kanceláře moc v lásce. Je zde rozpor generační i ideologický. Herní studia mají silný etický kodex a komunikují napříč věkovými skupinami, včetně těch nejmladších. Proto je mezi těmito odvětvími křehká hranice a častá nevraživost. Například EA zakazuje mezi sponzory sázkové kanceláře během turnajů her z tohoto studia. Ovšem, hazardní odvětví přispívá stovkám hráčům, aby se hraní mohli věnovat profesionálně.

Podpora esportů v České republice

Podpora esportů v České republice probíhá různými způsoby. Tak například Tipsport se velmi aktivně angažuje v mistrovství ČR v esportech, kde figuruje coby titulární partner. Sazka začala se svou iniciativou ještě dříve. Zaštítila dnes už tradiční ligu Sazka eLeague. A dokonce se stala generálním partnerem organizace Sinners, která postavila úspěšné týmy hned v několika hrách: CS:GO, League of Legends, Rocket League i Fifa.

Jak si lze vydělat ve světě esportu - Kolik si vydělají ti nejlepší?
i Zdroj: Wikimedia Commons

Prestiž turnajů esportů neustále roste

Web bonusovekody.cz upozorňuje na to, že v roce 2021 tržby esportového průmyslu přesáhly globálně jednu miliardu dolarů. Český esportový trh je zatím stále popelkou, i tak ale jeho hodnota atakuje částku 200 milionů korun. Je to 8x více než v roce 2015. Esporty jsou více vidět i pro širokou veřejnost. Vyšší objem peněz v tomto odvětví je vidět na rostoucích hodnotách prize poolů jednotlivých turnajů. Tak například turnaj The International lákal v roce 2015 účastníky prizepoolem ve výši 18 milionů dolarů. O 6 let později v roce 2021 už se hrálo o 40 milionů dolarů.

Jak si lze vydělat ve světě esportu - Kolik si vydělají ti nejlepší?
i Zdroj: Liquipedia

Nejlépe vydělávající hráči esportů na světě

Ti nejlepší hráči esportových her si vydělají i víc než profesionální tenisté. Podle webu esportsearnings.com si hned 9 českých hráčů vydělalo na esportech přes 100 000 dolarů. V přepočtu 2.2 milionu korun za rok. Prim hraje Tomáš Šťastný aka oskar, hráč CS:GO. Jenže na světovém žebříčku pořád patří spíše do spodních pater - je až na 591. místě. Nejbohatší dvacítka hráčů planety (všichni shodně hrající Dota 2) vydělává miliony dolarů. Světovou jedničkou je Johan Sundstein aka N0tail z Dánska, jemuž napočítali výhry v hodnotě 7,2 milionů dolarů.

Jak si lze vydělat ve světě esportu - Kolik si vydělají ti nejlepší?
i Zdroj: Wikimedia Commons
JménoHraCelkové výdělky
1. Johan Sundstein (N0tail)Dota 27,2 milionů dolarů
2. Jesse Vainikka (JerAx)Dota 26,5 milionů dolarů
3. Anathan Pham (ana)Dota 26 milionů dolarů
4. Sébastien Debs (Ceb)Dota 25,8 milionů dolarů
5. Topias Taavitsainen (Topson)Dota 25,7 milionů dolarů
 591. Tomáš Šťastný (oskar)CS:GO367 000 dolarů
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama