Jade Raymond bude na své nové hře spolupracovat s architektem konzole PlayStation 5
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jade Raymond bude na své nové hře spolupracovat s architektem konzole PlayStation 5

Jade Raymond bude na své nové hře spolupracovat s architektem konzole PlayStation 5

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

8. 2. 2022 09:30

Jade Raymond přišla o práci, když se Google rozhodl uzavřít vlastní studia, která měla tvořit exkluzivní obsah pro službu Stadia. Producentka vzala štěstí do vlastních rukou a založila Haven Studios, během oznámení se rovnou pochlubila, že navázala důležité partnerství se Sony. Nyní vyšlo najevo, že bude s japonskou společností intenzivně spolupracovat.

Reklama

  • Tým pod vedením Jade Raymond naváže spolupráci s Markem Cernym
  • V rámci chystaného projektu chtějí posunout hranice konzole PlayStation 5


Studio zakládala spolu s 20 dalšími odpadlíky z Googlu, časem se ovšem přidali další. Dle aktuálních informací se velikost týmu už ztrojnásobila, přičemž se i nadále pokračuje v náboru talentovaných vývojářů.

Jade Raymond založila vlastní studio
i Zdroj: Hrej.cz

Jade Raymond založila vlastní studio

Začátkem února nás překvapila zpráva o uzavření studií, která pracovala na exkluzivitách pro službu Stadia. Google rozpustil…

17. 3. 2021 08:05
1

Tým neskrývá vysoké ambice, jedním z cílů je posunout technické možnosti konzole PlayStation 5. A právě s tím by jim měl pomoct její architekt - Mark Cerny. “Budeme mít možnost pracovat s lidmi ze Sony, kteří ve svém oboru patří mezi světovou špičku. To nám umožní vytvořit hry té nejvyšší kvality,” slibuje si spoluzakladatel Paola Jouyaux. Spolupráce s Cernym by měla být teprve oficiálně oznámena. 

O chystaném projektu už veteránka herní branže několikrát mluvila, stále však není úplně jasné, co vlastně v Montrealu vzniká. Jako “trvalé a škálovatelné online prostředí” by se dalo označit leccos, v kontextu posledních zpráv se zdá, že půjde o jeden z deseti plánovaných live-service titulů, které chce Sony odbavit do konce roku 2026. Raymond zároveň v rozhovoru pro Games Industry utrousila, že by mělo jít o sociální platformu, která je designována tak, aby se samotní fanoušci stali jejími vlastníky, což zase připomíná některé nápady na využití blockchainu a NFT. Je ale jasné, že se projekt nachází teprve v rané fázi, od původní vize se autoři klidně mohou výrazně odchýlit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama