Jade Raymond založila vlastní studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Jade Raymond založila vlastní studio

Jade Raymond založila vlastní studio

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

17. 3. 2021 08:05 1

Začátkem února nás překvapila zpráva o uzavření studií, která pracovala na exkluzivitách pro službu Stadia. Google rozpustil týmy sídlící v Montrealu a Los Angeles, což ovlivnilo zhruba 150 zaměstnanců. O práci přišla i známá producentka Jade Raymond. Zdá se ale, že nehodlá zbytečně ztrácet čas, žádná dlouhá dovolená se nekoná. Založila totiž vlastní nezávislé studio.

Reklama

Jde o Haven Studios. Tým vzniká v Montrealu, je tvořen talentovanými vývojáři, kteří s Jade v posledních letech pracovali. Dá se předpokládat, že se zde objeví lidé, kteří byli nuceni odejít z Googlu. Raymond se naštěstí nemusí příliš strachovat o to, kde vezme peníze na jejich výplatu. Vyjednala si totiž partnerství se Sony.

 

První hra z produkce studia Haven bude tím pádem zároveň exkluzivitou pro PlayStation. Raymond v rozhovoru pro magazín Games Industry prozradila, že jí dohoda se Sony dává velkou svobodu v tvorbě, u svého prvního projektu se tedy nemusí příliš omezovat. Situaci okomentoval také prezident Sony Worldwide Studios – Hermen Hulst. „Rozumíme výzvám a odměnám, které souvisí s tvorbou vlastního kreativního týmu od samého začátku, stejně jako Jade s jejími bohatými zkušenostmi z řízení těch největších herních značek,“ prohlásil s tím, že se již nyní těší na jejich první hru.

Producentka se vyjádřila také přímo na oficiálním PlayStation blogu. Prozradila, že si v jistou chvíli musela položit otázku, zda chce v tvorbě videoher pokračovat. Sama ale uznala, že do herního průmyslu zkrátka patří. S další kapitolou přichází i nová vize. „Chceme tvořit světy, kam mohou hráči uniknout, kde se zabaví, vyjádří se a najdou komunitu. Chceme do projektu nalít naši vášeň, chceme pro lidi vytvořit něco báječného. Protože věříme, že mohou hry do života lidí přinést radost.“

Nějaký čas potrvá, než se dozvíme o první hře, věci se teprve začínají dávat do pohybu. Nezbývá než doufat, že se Raymond tentokrát podaří dotáhnout projekt do zdárného konce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama