informace-o-artefaktech-v-hom-m-v-screeny
Novinka Informace o artefaktech v HoM&M V + screeny

Informace o artefaktech v HoM&M V + screeny

sleepless.

sleepless.

10. 2. 2006 17:12
Reklama

Okolo fantasy tahovky Heroes of Might and Magic V, respektive jejího betatestu se nedávno strhl docela solidní humbuk. Fanoušci se bouřili, proběhly nějaké ty petice a tak podobně. Výsledkem toho všeho bylo posunutí vydání hry zatím na neurčito, což rozhodně není moc positivní. Ty co se už nemohli dočkat vydání koncem března totiž čeká pořádně drsná čekací tortura, kterou snad alespoň trošku zmírní sada nových screenshotů v naší galerii a pár informací týkajících se artefaktů. Ty jsou k nalezení pouze na adventurní mapě a jejich nalezení/použití může docela podstatným způsobem zvýšit výkon hráčova hrdiny v bitvě.

Použití artefaktů však má svá pravidla a řád. Každý hrdina má omezený počet volných slotů + bezedný batoh. Na sloty se tradičně umisťují věci jako helma, brnění, meč, botky a tak podobně, které právě hrdina nachází v podobě artefaktů na mapě. Může se však stát, že hráč postupně najde víc artefaktů stejné třídy (několik zbraní, několik  štítů, či brnění atd.). a vzhledem k tomu, že patřičný slot je k dispozici jenom jeden, tak si holt bude muset vybrat ten, který bude pro daný okamžik nejvhodnější a zbylé artefatky dát do bezedného baťohu. Z něj je možné kdykoli daný artefakt vytáhnout a nahradit jím ten stávající. V tomto ohledu je tedy jenom na hráči jak zhodnotí situaci a na základě toto se zachová, respektive který artefakt použije. Hlavní je, aby vůbec měl nějaký artefakt po ruce. Zde je příklad několika z nich:

Turban of Enlightenment – jde o artefakt, který může zvýšit počet získaných zkušenostních bodů až o 20 procent, což z něj dělá neocenitelnou pomůcku pro nováčky. Umožňuje jim totiž docela rychle daného hrdina vyhnat na vyšší level. Vzhledem k tomu jde však o artefakt, jehož nalezení bude docela velkou událostí.

Necklace of Victory – jde o speciální náhrdelník, který přidává +2 body k magické síle a útočným schopnostem, díky čemuž je vhodný pro Sylvan i Dungeon hrdiny, kterým to ještě víc posílí jejich přirozené vlastnosti a vlohy.

Trident of the Titans – tento trojzubec dokáže jednu velmi užitečnou věc. Umí zvýšit účinek jakéhokoli lightning kouzla o celých 50 procent a je tedy určen především zkušeným i začínajícím mágům.

Tolik pár příkladů artefaktů, s nimiž se hráči v Heroes of Might and Magic V setkají. Není sice jistě, že ty co jsme nyní popsali budou mít úplně totožné vlastnosti, jelikož jsou ještě pořád v procesu vylaďování, ale v zásadě by se jejich účinek ve finální verzi hry lišit neměl. Je však v této chvíli otázkou pro mudrce, kdy se vůbec hry dočkáme. Může to být v květnu, nebo v červenci, ale klidně i na podzim, nebo snad nedej bože až koncem roku.

 


 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama