info-a-ukazky-z-westernove-3d-akce-call-of-juarez
Novinka Info a ukázky z westernové 3D akce Call of Juarez

Info a ukázky z westernové 3D akce Call of Juarez

sleepless.

sleepless.

16. 6. 2006 14:01
Reklama

Polská společnost Techland produkuje v posledních letech docela solidní tituly (Chrome, Xpand Rally, Chrome: SpecForce), které sice jsou docela úspěšné tady v Evropě, ale za mořem se jim zrovna moc dobře nevede. Změnit by to mohla docela zajímavá westernová akce Call of Juarez, který byla představena už v roce 2004, tehdy však ještě pod názvem Lawman, jež byl později změněn  Změna názvu však pro hru znamenala i docela radikální změny v designu hry a ušetřen nezůstal ani příběh a audiovizuální zpracování, o čemž svědčí i sada čerstvých screenshotů v naší galerii. Před jejích prohlídkou by však bylo záhodno o hře alespoň něco málo vědět.

Call of Juarez je westernová 3D akce pro PC a další generací konzolí, jejíž příběh se odehrává v 19. století v USA. Hra samotná je kombinací čisté akce a neslyšného stealth akčního plížení, což tvůrci vyřešili dvěma hratelnými postavami. Hráč tak přebírá roli zločince Billyho i reverenda Raye, který se jej snaží polapit. Call of Juarez nabízí interaktivní herní svět fungující podle skutečných fyzikálních zákonů, v němž hráč bojuje s užitím historických střelných zbraní, utkává se s nepřáteli ve střeleckých duelech a kromě jiného jezdí i na koni.

Zmínku rozhodně zaslouží fakt, že tvůrci kladou velký důraz na autenticitu příběhu a dialogů. Základní kostra a postavy téhle westernové story tak sice pochází od Pawela Selingera z Techlandu, ale o zbytek se v současnosti stará Haris Orkin, což je hollywoodský scénárista, který má nemalé zkušenosti s psaním scénářů i pro hry. Zdá se tedy, že bychom se mohli dočkat docela vážně míněného akčního westernu, navíc špičkově zpracovaného. Svědčí o tom i fakt, že si vydavatelská práva pro Call of Juarez zajistila společnost Ubisoft. Další informace o hře nabízí naše nedávno vydané preview. Vzhledem k blížícímu se termínu vydání se navíc všichni zájemci brzy dočkají i recenze.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama