Hry od Riot Games hraje měsíčně 180 milionů hráčů
i Zdroj: Hrej.cz
League of Legends Novinka Hry od Riot Games hraje měsíčně 180 milionů hráčů

Hry od Riot Games hraje měsíčně 180 milionů hráčů

Radek Raudenský

Radek Raudenský

3. 11. 2021 08:30

Přemýšleli jste někdy o tom, kdo skutečně kraluje hernímu průmyslu? Z dostupných dat analytického webu Statista zjistíme, že největším trhem jsou s hodnotou 90 miliard dolarů mobily, na ně se pomalu dotahují konzole s 49,2 miliardy dolarů, na posledním místě jsou pak počítače s 35,9 miliardy dolarů. Pokud si rozdělíme trh konzolí, vládcem je Nintendo s 67,4 milionu používaných konzolí. A jak konkrétně je rozdělený trh na počítačích?

Reklama

  • Studio Riot Games oznámilo, že jeho hry kromě Valorantu hraje měsíčně 180 milionů hráčů
  • Jde o více hráčů, než je aktivních uživatelů Steamu

I když by se mohlo zdát, že v počtech hráčů bude kralovat Steam, protože je už léta tahounem platformy a jedním z nejdůležitějších distribučních kanálů, není tomu tak. Zatímco celý Steam si měsíčně připisuje 120 milionů aktivních uživatelů, je tu několik her, které toto číslo razantně převyšují. Kromě Robloxu mezi ně oficiálně patří i tituly Riot Games

Vývojáři v rámci oslav vydání seriálu Arcane oznámili, že hry napříč univerzem Runeterra, tedy League of Legends, LoL: Wild Rift, Legends of Runeterra, Teamfight Tactics a čínskou obdobu TFT Battle of Golden Spatula, hraje měsíčně zhruba 180 milionů aktivních hráčů. Studio má tak dokonalé zázemí nejen pro úspěch seriálu Arcane, ale také pro další velké projekty, které do budoucna plánuje.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama