Hraní na telefonu vás může stát nejen čas, ale i hodně peněz – na co si dát pozor?
i Zdroj: Unsplash
Mobilní hraní Novinka Hraní na telefonu vás může stát nejen čas, ale i hodně peněz – na co si dát pozor?

Hraní na telefonu vás může stát nejen čas, ale i hodně peněz – na co si dát pozor?

Jakub Fišer

Jakub Fišer

1. 8. 2022 08:35

Možná už vám někdo řekl, že mobilní telefony nejsou určené na hraní. Ačkoliv jsou skutečně herně zaměřené mobily, celá tato premisa je špatně – smartphone je multimediální zařízení a jedním z jeho specializací může být hraní her, stejně jako u výkonného PC – lze na něm stejně dobře hrát, jako vyrábět náročné grafické návrhy. Co ale dělat, pakliže chcete, aby vám mobil vydržel co nejdéle a vy nemuseli už za rok kupovat nový?

Reklama

  • Pokud na telefonu hrajete, zkontrolujte své návyky, aby vám telefon co nejdéle vydržel
  • Kupříkladu se zajímejte o paměť a její využití u vašeho mobilu
  • A co baterie? Víte, že nejlepší je nabíjet mezi 20 a 80 %, ne víc, ne méně?

Starejte se o paměť

Ať už jde o úložnou paměť, případně tu operační (RAM), graficky a výpočetně náročné videohry zabírají mnoho paměti. Nehledě faktu, že hry neustále zvětšují svůj objem (co dřív bylo několik set megabajtů, je dnes klidně několik gigabajtů), nabírají i další data, jako je cache a cookies. Výzkum agentury Sensor Tower potvrdil, že mobilní hry jsou v průměru na spotřebovaná data o 76 % větší než v roce 2016.

Zároveň platí stejné pravidlo jako u hraní na PC nebo konzoli – není nutné zbytečně hromadit v zařízení desítky her, které stejně zapnete jednou za měsíc, někdy ani to ne. Pokud hru z telefonu smažete (a máte ji zakoupenou, nebo alespoň plnou uložených pozic), vše vám zůstane i po odstranění.

Nejlepší smartphone na hraní? Skvěle pořídíte i za 10 tisíc korun
i Zdroj: Xiaomi

Nejlepší smartphone na hraní? Skvěle pořídíte i za 10 tisíc korun

Hraní na mobilních telefonech se stává čím dál větším trendem. I když si řada lidí myslí, že hrát se dá skoro na všem, není…

22. 7. 2022 08:30

Správné nabíjení

Kdo rád hraje na telefonu hry, moc dobře to zná – hraní je nejrychlejší metoda, jak telefon co nejrychleji vybít. Velký nápor na výpočetní výkon, k tomu zahřívání, naplno rozsvícený displej. Pro baterii čiré utrpení.

Velkým doporučením je určitě nevybíjet telefon pod 20 % baterie, a naopak nepřebíjet nad 80 %. To je cesta, jak udržet akumulátor v nejlepší kondici. Zároveň ale není záhadou, že nabíjet a zároveň energii silně vysávat (kupříkladu hraním) není ideální.

Poslední rada – pokud máte v plánu hrát, vyhledejte pro to ideální podmínky: tedy místnost bez přímého slunce a s pokojovou teplotou.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama