Hráče sice štvalo, ale vydělalo už půl miliardy dolarů. Diablo Immortal patří mezi nejúspěšnější mobilní hry všech dob
i Zdroj: Blizzard / Diablo Immortal press kit
Mobilní hraní Diablo Immortal Novinka Hráče sice štvalo, ale vydělalo už půl miliardy dolarů. Diablo Immortal patří mezi nejúspěšnější mobilní hry všech dob

Hráče sice štvalo, ale vydělalo už půl miliardy dolarů. Diablo Immortal patří mezi nejúspěšnější mobilní hry všech dob

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 6. 2023 15:07

Mobilní titul Diablo Immortal za rok fungování nasypal do kapsy Blizzardu přes 525 milionů dolarů (v přepočtu přes 11,4 miliardy českých korun). I přes velmi negativní přijetí fanoušky jde tedy o mimořádně úspěšný projekt. Na metu půl miliardy dolarů navíc dosáhl jako patnáctý nejrychlejší v historii průmyslu mobilních her.

Reklama

  • Diablo Immortal vydělalo za rok od vydání 525 milionů dolarů
  • Je jednou z nejúspěšnějších mobilních her vůbec

Podle statistik Data.ai si hru za rok od vydání stáhlo 22 milionů hráčů. Data navíc nezapočítávají stahování na androidích platformách třetích stran (především čínských) nebo zájem hráčů na počítačích, kde hra taktéž vyšla. Výsledná čísla tedy mohou být ještě podstatně vyšší. V současnosti se jedná o třetí nejvýdělečnější mobilní MMO na světě.

Bezplatné Diablo Immortal vydělává svým tvůrcům nesmyslné peníze. Milník 7 miliard byl překonán
i Zdroj: Blizzard, NetEase / Diablo Immortal press kit

Bezplatné Diablo Immortal vydělává svým tvůrcům nesmyslné peníze. Milník 7 miliard byl překonán

Dříve hojně diskutované Diablo Immortal od tvůrců Blizzard a NetEase se jaksi vypařilo z hlavní mediální promenády. Hra však…

10. 11. 2022 10:30

Nejvíce příznivců má hra v Číně, odkud putovalo přes 37 % celkového příjmu. Zhruba čtvrtinu přinesli hráči ve Spojených státech. Postupem času se ale situace obrací a za posledních pár měsíců mnohem větší podíl na ziscích mají právě hráči z USA, a to až 33 %.

Diablo Immortal dosáhlo na půl miliardy dolarů jako patnáctá nejrychlejší mobilní hra. Rekordnímu Pokémon Go na to stačily jen dva měsíce, Immortal potřebovalo zhruba 11 měsíců. To je ale o měsíc méně než v případě Call of Duty: Mobile. Immortal je tak zhruba srovnatelné s Fortnite nebo Candy Crush Sagou. Další hry z žebříčku často živí popularita v Číně a na západě jde o prakticky neznámá jména.

Úspěch je nesrovnatelný s Diablo IV. To jako prémiová hra vydělává podstatně více a za prvních pět dní od vydání nasypalo do kapes Blizzardu symbolických 666 milionů dolarů. Faktem nicméně je, že Immortal se může opírat pouze o mikrotransakce.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama