Právní firma zřejmě chystá žalobu kvůli zavádějícímu popisku předmětu v Diablo Immortal
i Zdroj: Blizzard / Diablo Immortal press kit
Novinka Právní firma zřejmě chystá žalobu kvůli zavádějícímu popisku předmětu v Diablo Immortal

Právní firma zřejmě chystá žalobu kvůli zavádějícímu popisku předmětu v Diablo Immortal

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 1. 2023 10:11

V říjnu loňského roku jsme vás informovali o tom, že mobilní titul Diablo Immortal trápí závadějící popisek jednoho z prémiových předmětů, což naštvalo řadu hráčů, kteří ve hře kvůli předmětu utratili hodně peněz. Studio Blizzard sice následně popisek upravilo, aby odpovídal skutečnosti, teď se ale objevují zprávy o tom, že bude problém stejně řešen u soudu.

Reklama

  • Právníci shánějí hráče pro hromadnou žalobu kvůli drahokamu v Diablo Immortal
  • Ten měl zavádějící popisek. To sice firma opravila, ale hráči si je kupovali ve víře, že dostanou něco jiného
  • Dle právníků jde tedy o klamavou reklamu

Právní agentura Migliaccio & Rathod, specializující se na hromadné žaloby, shání hráče, kteří byli tímto přešlapem také dotčeni. Problém je totiž v tom, že i když už je označení správné, bylo upraveno tak, aby odpovídalo herní skutečnosti.

Hráči žádají vrácení peněz za prémiový drahokam v Diablo: Immortal. Měl zavádějící popisek
i Zdroj: Blizzard / Diablo Immortal press kit

Hráči žádají vrácení peněz za prémiový drahokam v Diablo: Immortal. Měl zavádějící popisek

Studio Blizzard naštvalo část fanoušků svého kontroverzního mobilního titulu Diablo: Immortal. Ve hře se totiž objevil gem…

24. 10. 2022 08:39

Jednoduše řečeno. Původně popisek vylepšovacího drahokamu Blessing of the Worthy říkal, že předmět dává hráči 20% šanci na poškození ve výši 12 % maximálního života hrdiny. Ve skutečnosti jde ale o 20% šanci na poškození ve výši 12 % aktuálního života hrdiny. Drahokam má tedy sílu jen v momentě, kdy postava zatím neutrpělá žádná vážná zranění.

Po úpravě tedy popisek správně ukazuje, z jakého čísla se poškození počítá. Hráči nicméně balíčky s drahokamy nakupovali v té víře, že dostanou první zmíněnou variantu. Vylepšení nelze získat zadarmo, podle právníků Migliaccio & Rathod tedy šlo o specifickou formu klamavé reklamy. Nyní vyzývají hráče, aby se do žaloby zapojili, a případ velmi podrobně zkoumají.

“Tato praktika v podstatě odpovídá klasické falešné návnadě, protože byl koupitelný předmět propagován s efektem, který hráči chtěli, a nakonec dostali něco úplně jiného,” vysvětlují situaci zástupci firmy. Blizzard se k informacím nevyjádřil.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama