Hra světla a stínů i robotická automatizace. Xbox odhaluje lednové Games With Gold
i Zdroj: Next Studios
Novinka Hra světla a stínů i robotická automatizace. Xbox odhaluje lednové Games With Gold

Hra světla a stínů i robotická automatizace. Xbox odhaluje lednové Games With Gold

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

31. 12. 2022 08:05

Jelikož tento týden Sony odhalila lednového hry do PS Plus Essential, dává smysl, že Microsoft učiní pro své předplatitele to stejné – ačkoli, jak už dobře víme, když dva dělají totéž, nemusíme dostat totéž. Pokud jste tak doufali, že jako pravidelní předplatitelé Xbox Live Gold dostanete větší hru alespoň do nového roku, můžete doufat znovu.

Reklama

  • Microsoft odhalil lednovou skladbu her Games With Gold
  • Ve službě Xboxu najdeme tentokrát dvě hry pro Xbox One / Xbox Series: 
    • Iris Fall (od 16. ledna do 31. ledna)
    • Autonauts (od 1. ledna do 31. ledna)
  • Do 15. ledna lze navíc aktivovat i Bladed Fury z prosincové nabídky

Pokud jste si to ještě nestihli ověřit, předplatitelé PS Plus Essential dostanou na leden možnost vyzkoušet Star Wars Jedi: Fallen Order, Axiom Verge 2 a Fallout 76. 

Dva tituly, které naopak zavládnou u zelené protistrany, jsou o něco méně známé Iris Fall a Autonauts. Autonauts, jak už tento název napovídá, jsou simulátorem kolonizace, tvorby a automatizace. Začínáte založením jediné kolonie robotů, v níž se pak učíte jednoduchému programování, abyste vybudovali vlastní ráj plný autonomního zemědělství, průmyslu a osvícení.

Když hovoříme o osvícení u prvního titulu, je nasnadě zmínit, že i u druhého je zcela zásadní – ačkoli, jak mi asi po zhlédnutí ukázky dáte za pravdu, v trochu jiném duchu. Iris Fall od čínského studia Next je totiž poměrně nápaditá logická hra, kde jednobarevné vizuály používají černé a bílé kresby k vyprávění příběhu. Přepínáním mezi oběma barvami, resp. světlem a stínem, se zde totiž stává cestou cestou, jak budete cestovat napříč realitami, a vnímat tak nejen zářný kontrast světla a tmy, ale i 2D a 3D perspektivy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama