Hogwarts Legacy trápí kontroverze kolem LGBTQ+ herce. Co by na to řekla Rowlingová?
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy press kit
Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy trápí kontroverze kolem LGBTQ+ herce. Co by na to řekla Rowlingová?

Hogwarts Legacy trápí kontroverze kolem LGBTQ+ herce. Co by na to řekla Rowlingová?

Jakub Fišer

Jakub Fišer

19. 1. 2023 15:45 2

Harrypotterovské RPG z Bradavic Hogwarts Legacy ještě ani nevyšlo, už se ale objevuje první větší kontroverze. Týká se herce Sebastiana Crofta, který ve hře namluvil jeden z hlasů volitelných pro hlavní postavu.

Reklama

  • Hogwarts Legacy má na kontě první kontroverzi
  • Může za ní herec Sebastian Croft, který otevřeně podporuje LGBTQ+
  • Queer komunitě se však nelíbí spojení s dílem J. K. Rowlingové

Studio Avalanche Software si pro dabing postav ve své nové hře najalo několik herců, mezi nimi i 21letého Sebastiana Crofta, kterého můžete znát například jako mladého Neda Starka z Hry o trůny. Oficiální oznámení tohoto jména proběhlo minulý týden a vyvolalo nečekanou kontroverzi.

Croft je totiž velkým podporovatelem komunity LGBTQ+ lidí, v létě loňského roku dokonce navrhnul vlastní trička s nápisem „Queer was always here“, tedy „sexuálně odlišní lidé tu byli vždy“.

Zástupcům LGBTQ+ komunity se nelíbí, že se Croft spojuje s univerzem Harryho Pottera, který vytvořila světoznámá britská spisovatelka J. K. Rowlingová. Ta se totiž od roku 2018 poměrně otevřeně vyjadřuje k transgender osobám a některé její výroky mají transfobní podtext. Třeba jako když lajknula příspěvek označující transgender ženu za „muže v šatech“.

Croft schytal kritiku od svých fanoušků, ale také od zástupců queer lidí. Herec však argumentuje tím, že do projektu byl zapojen již před třemi lety a vůbec netušil, co prohlašuje J. K. Rowlingová. „Nyní toho vím mnohem víc než před třemi lety a doufám, že se toho v příštích třech letech naučím ještě mnohem víc. Opravdu se omlouvám všem, kterých se toto oznámení dotklo. LGB bez T neexistuje,“ dodal.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama