Hogwarts Legacy návod – Jaká nejlepší kouzla používat a proč?
i Zdroj: Avalanche Software / Warner Bros.
Tipy a triky Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy návod – Jaká nejlepší kouzla používat a proč?

Hogwarts Legacy návod – Jaká nejlepší kouzla používat a proč?

Jakub Fišer

Jakub Fišer

14. 2. 2023 10:20

Nová hra Hogwarts Legacy přináší zážitek z čarodějného světa, kterému vdechla život spisovatelka J. K. Rowlingová. Díky tomu si můžeme na ploše videohry užít známá i méně častá kouzla, včetně jejich účinků na okolí. Jaká jsou ta nejlepší a proč?

Reklama

  • Jaká kouzla v Hogwarts Legacy používáte pro souboj?
  • My doporučujeme Confringo nebo Levioso
  • Určitě ale prozkoumejte i kletby, které se nepromíjejí

Během průchodu hrou se naučíte zhruba 30 kouzel, včetně těch základních, jako je Lumos, nebo i těch bojových. Hra dále umožňuje poskládat si až čtyři sady kouzel, vždy po čtyřech kletbách. Jak ale poskládat ten nejuniverzálnější set pro boj s protivníky?

Ve vašem setu by určitě neměla chybět tato kouzla:

  • Incendio a Confringo – Zatímco Confringo je hned ze začátku relativně mocná kletba na dálku, Incendio se vám bude hodit hlavně na blízko. Kromě toho, obě kletby výborně fungují proti nemrtvým a pavoukům.
  • Levioso – Jedno z těch základních kouzel, které zvedne nepřítele do vzduchu. Hodit se vám bude právě kvůli tomu. Totiž ve chvíli, kdy nepřítel levituje, nemůže útočit a ani se bránit. Lze nahradit i za kouzla Flipendo nebo Aresto Momentum.
  • Expelliarmus – Kouzlo, které odzbrojí vašeho protivníka. Hodí se zejména proti dalším kouzelníkům, které na pár sekund vyřadí z boje kvůli tomu, že přijdou o hůlku.
  • Depulso – Kouzlo, které odhodí vašeho protivníka dál od vás. Využijete ho například při shazování nepřátel z vyvýšených míst.
  • Avada Kedavra – Kletba, která se nepromíjí. Je to jednoduché, sesláním tohoto kouzla usmrtíte protivníka okamžitě, bez ohledu na to, kolik mu zbývá životů.
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama