Hogwarts Legacy kouzlí ještě jednou: hru letos čeká její vlastní oficiální dokument
i Zdroj: Warner Bros. / Hogwarts Legacy press kit
Hogwarts Legacy Novinka Hogwarts Legacy kouzlí ještě jednou: hru letos čeká její vlastní oficiální dokument

Hogwarts Legacy kouzlí ještě jednou: hru letos čeká její vlastní oficiální dokument

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

3. 9. 2023 10:20

I když už je tomu více než půl roku, co se k fanouškům Harryho Pottera dostalo Hogwarts Legacy a oni mohli prozkoumat každou píď a zákoutí světa J. K. Rowling, hra stále žádá naši pozornost. Ne nutně pro další obsah, který by se do ní chystal, ale pro film, který ji doprovodí. Studio Avalanche Software totiž sice od února nezměnilo názor, že by chtělo DLC, nicméně i tak některé věci chystají. V rámci toho, aby hru zase o něco více přiblížili všem hráčům i nehráčům, kteří sérii znají, oznámili dokument sledující herní vývoj. Ten bude publikován už někdy koncem tohoto roku, kdy dorazí jako video na YouTube kanálu hry, takže se k němu dostane každý.

Reklama

  • Hogwarts Legacy dostane koncem roku oficiální celovečerní dokument
  • Dokument bude v rámci YouTube ke zhlédnutí zdarma a bude sledovat klíčové momenty herního vývoje

Celovečerní dokumentární snímek byl ve svém oficiálním znění pojmenován jako The Wizardry Behind Hogwarts Legacy a byl představen u každoročních oslav IP Harryho Pottera. Výše zmíněný trailer, který jej tento pátek uvedl, poskytuje pak náhled na druh obsahu, který lze očekávat od plné verze. Příkladem jsou krátké, leč osobité úryvky, jež si vypůjčují něco z rozhovorů s vývojáři, přičemž čas od času uvidíme i to, i jak hra vypadá v akci.

Dokument se bude takto zabývat všemi stránkami vývoje, nicméně jak je jasné, pokud jste některý podobný dokument už viděli, nejvíc se zaměří na ty, které tu daly světu i život. Na světlo světa tak v plné verzi dokumentu přijdou hlavně ty fundamentální části vývoje, které tvoří tvorba hradu, designu i příběh.

Na své si podle ukázky ovšem přijdou i tvůrci hudby, kteří dostali prostor už nyní naznačit, co přijde z jejich strany. U nich se údajně dozvíme, jaký byl myšlenkový pochod za jejich kreativní tvorbou, jakož i to, co dělali pro to, aby každá skladba působila magicky. 

Kromě toho se však hráči dozví, co se před vydáním hry škrtalo či upravilo a jaká byla chytrá řešení, která napadla autory na poslední chvíli. Ostatně, jak sám tým v tomto bodě říká, stávalo se to poměrně často. Nejednou se během vývoje prý ve stoupající časové tísni přihodilo, že se jim takříkajíc povedlo "vykouzlit" zázrak za pět minut dvanáct, což naznačuje zajímavou podívanou.

Hogwarts Legacy mělo původně obsahovat systém morálky a reputace. Na skutečnost poukazují stopy v souborech hry
i Zdroj: Avalanche Software / Warner Bros.

Hogwarts Legacy mělo původně obsahovat systém morálky a reputace. Na skutečnost poukazují stopy v souborech hry

Hogwarts Legacy si vysloužilo pochvalné recenze, které se shodly na tom, že jde o povednou záležitost. Některé věci však…

19. 5. 2023 10:29

Vzorem pro tuto chvíli může být koneckonců už jen přítomný hrad Bradavic, jenž takto popisuje i samotný tým. Jeden z členů jeho sestavy konkrétně přibližuje, že dominanta světa, byla vůbec první, kterou museli vytvořit, ač to byla také část hry, která je potrápila nejvíce. 

Tým si prý celou dobu uvědomoval, že tuto ikonu nestaví jen pro herní publikum, ale pro fanoušky Harry Pottera, kteří ji důkladně znají a také o ní mají představu. Jak uvádí tedy tento vývojář dále, průběžně sváděným bojem studia nebyl jen boj s očekáváním vedení, ale také střet s autenticitou a přáním milionů fanoušků.

Vývojář tohoto dilema popisuje na tom, že v jednu chvíli jeho tým vytvořil již něco kolem 10 % hradu, než si uvědomil, že už se v něm ztrácí, ale nemohl ubírat právě kvůli komunitě. Věděli dobře, že kdyby celý model hradu zmenšili či jinak upravili, ti nejvíc zapálení fanoušci by byli nespokojení, protože očekávali více. Po letech čekání ostatně nechtěli jen ledajaké Bradavice. Chtěli je takové, jak je znají z knih a filmů, a ideálně ještě lepší, je-li to vůbec možné.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama