Další měsíce čekání. Hogwarts Legacy pro Switch potkal další citelný odklad
i Zdroj: Warner Bros. / Hogwarts Legacy press kit
Hogwarts Legacy Novinka Další měsíce čekání. Hogwarts Legacy pro Switch potkal další citelný odklad

Další měsíce čekání. Hogwarts Legacy pro Switch potkal další citelný odklad

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 5. 2023 07:00

Dlouho očekávaná Switch verze Hogwarts Legacy, od které si vydavatel slibuje další posílení prodejů, nakonec dorazí později. Po návštěvě starších konzolí, kde hru můžete hrát už několik dní, měla handheldová verze dorazit 25. července, ovšem nakonec se tak nestane. Vydavatelství Warner Bros. Games totiž s Avalanche Software nově oznámilo, že hru na tuto platformu znovu odkládá, a to až na druhou půlku tohoto roku.

Reklama

  • Switch verze Hogwarts Legacy po dalším odkladu mine další datum vydání
  • Místo 25. července, kdy měla původně vyjít, dorazí nyní 14. listopadu
  • Cílem je udělat vše po to, aby verze byla nejlepší, jaká může být 

Přesnější datum na Twitteru odhaluje, že se nové verze Hogwarts Legacy dočkáme 14. listopadu – tedy ano čtete správně, až skoro na samém konci roku. V příspěvku vývojářů se pak současně příliš nedozvíte, neboť je stručný a úderný. Bylo řečeno jen to, že jde o zájem o "vytvoření co nejlepšího možného zážitku“ (pravděpodobně stran optimalizace), jelikož podle autorů je to jejich „hlavní prioritou". 

Zajímalo-li by vás ovšem to, zda je optimalizace opravdu takový zádrhel, jak se může na první pohled zdát, zde bohužel nemůže posloužit. Jak už jsme řekli jednou, vývojáři řekli opravdu málo, takže i když se vycizelování zážitku jeví jako nejjednodušší vysvětlení, možná jde jen i o to, že vydavatel chce titul vydat kolem zimní sezóny – tedy v čase, kdy všechny prodeje kvetou. 

Ostatně, příliš bychom se nedivili. To stejné – myšleno zájmem uvést hru v nejlepší kondici – uvedlo nedávno i WB Games, které ke hře promluvilo stran jejích výsledků. Tehdy bylo řečeno, že Hogwarts Legacy prodalo k tomuto měsíci již 15 milionů kusů s celkovou jednou miliardou tržeb, přičemž právě Switch má být další příležitostí k posílení těchto čísel. 

Na druhou stranu, rozběhání hry na této platformě zcela očividně nebude nic lehkého. Byla-li totiž verze pro Xbox One a PS4 relativním oříškem jak hru rozchodit, a hlavně upravit tak, aby běžela i plynule (a že podle analýz přišli vývojáři s opravdu neotřelými zásahy), verze pro Switch je svojí vlastní otázkou. Jak už ovšem víme, ne nemožnou.

I další vývojáři z různých studií ostatně již dříve znovu a opět dokázali, že když se chce, tak to jde. Na Switchi tak již dříve s určitými ústupky povedlo rozjet takové hegemony, jako je třeba často vzpomínané putování Zaklínače nebo nověji i Zeldu. Nicméně s druhým pochopitelně podvádíme. Vhodnější než hru od Nintenda by bylo zřejmě uvést třeba Skyrim, který před vás rozprostřel také krásný a obří svět, nebo také starší díly Assassins Creed, L. A. Noire a skvělé (leč portem zprvu ne zase tak oslnivé) Immortals Fenys Rising.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama