Hey, PlayStation! Sony testuje hlasové ovládání a další nové funkce
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Hey, PlayStation! Sony testuje hlasové ovládání a další nové funkce

Hey, PlayStation! Sony testuje hlasové ovládání a další nové funkce

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

9. 2. 2022 17:00

Společnost Sony v příspěvku na oficiálním PlayStation blogu informovala o chystaných novinkách pro systémy konzolí PS4 a PS5. Pracuje se na nových možnostech v řízení skupiny, ovládání pomocí hlasového chatu a dalších vychytávkách.

Reklama

  • Sony testuje novinky určené pro uživatelské rozhraní konzolí PlayStation
  • Na PS4 bude možné ovládat hlasitost projevu jednotlivých lidí v chatu
  • PS5 přivítá drobné změny v Game Base
  • Také se začíná se experimentovat s hlasovým ovládáním
  • Novinky jsou zatím dostupné pouze v betaverzi, oficiální update vyjde ještě letos

V první řadě je třeba upozornit, že se novinky prozatím promítnou pouze do betaverze, do níž mají přístup pouze vybraní uživatelé ve Spojených státech, Británii, Kanadě, Japonsku, Německu a Francii. Následně ale obohatí všechny konzole prostřednictvím oficiálního updatu. Co nás tedy čeká?

První novinka se týká zakládání skupiny. Správce si může zvolit, zda půjde o uzavřenou místnost, zároveň ji ale může nechat otevřenou pro všechny zájemce. Majitelé konzolí PS4 si nově mohou upravit hlasitost projevu jednotlivých lidí ve skupině, což je něco, co už dávno funguje v případě PS5.

Na konzolích nové generace dojde k drobným změnám v uspořádání Game Base, příkladem může být snazší hledání přátel a jejich přidávání do skupin. Za zmínku stojí také ikona s červenou tečkou upozorňující na sdílenou obrazovku u konkrétního hráče. 

Vývojáři zapracovali také na intuitivnějším procházení knihovnou, nově bude možné filtrovat hry na základě žánrů, což pomůže rychle najít specifické kousky. Uživatelé se navíc konečně dočkají možnosti připnout si oblíbené aplikace na domovskou obrazovku, kam se nyní vejde mnohem více políček (celkem 14). 

Hey, PlayStation! Sony testuje hlasové ovládání a další nové funkce
i Zdroj: Hrej.cz

Kromě dalších maličkostí (například podpory mono audia) zaujme malý experiment v podobě hlasového ovládání. Skrze povel “Hey, PlayStation!” lze konzoli přimět k základním úkonům, jde třeba o spouštění a zavírání aplikací, ovládání přehrávače médií, vyhledávání her a tak dále. Testování se týká pouze betaverze běžící ve Spojených státech a Británii, vývojáři stojí především o zpětnou vazbu, kterou budou sbírat prostřednictvím krátkého dotazníku, aby mohli funkcionalitu dále vylepšovat. 

Hey, PlayStation! Sony testuje hlasové ovládání a další nové funkce
i Zdroj: Hrej.cz

Možná se ptáte, kdy se zmíněné novinky promítnou i do vašeho rozhraní. Sony chce systémový update odbavit během letošního roku, konkrétní termín ovšem zmíněn nebyl.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama