Herní fórum Resetera kvůli J. K. Rowlingové úplně zakázalo diskuze o Hogwarts Legacy
i Zdroj: Avalanche Software / Warner Bros.
Hogwarts Legacy Novinka Herní fórum Resetera kvůli J. K. Rowlingové úplně zakázalo diskuze o Hogwarts Legacy

Herní fórum Resetera kvůli J. K. Rowlingové úplně zakázalo diskuze o Hogwarts Legacy

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

23. 1. 2023 21:21

Kouzelnická akce Hogwarts Legacy patří mezi nejočekávanější, ale zároveň také nejkontroverznější hry začátku letošního roku. Emoce vyvolává především kvůli spojení s autorkou knižní předlohy, spisovatelkou J. K. Rowlingovou, a jejími transfobními názory. Jedno z největších herních fór Resetera nyní úplně zakázalo diskuze týkající se titulu.

Reklama

  • Fórum ResetEra zakázalo diskuze o Hogwarts Legacy
  • Zpřísnilo tak dřívější omezení diskuzí o propagačních materiálech
  • Důvodem je spojení s kontroverzní spisovatelkou Rowlingovou

Navázalo tak na rozhodnutí z roku 2021, v rámci něhož se na Resetera nesměly probírat propagační materiály hry, tedy třeba nové trailery. Dosud ale diskutující směli mluvit o hře jako takové.

Hlavní administrátor fóra B-Dubs nyní oznámil, že po delší interní diskuzi tým úplně zakazuje jakékoliv zmínky a diskuze týkající se Hogwarts Legacy. Ostrý krok zdůvodnil tím, že “Rowlingová je nejen bigotní, ale ze své pozice bohaté a slavné osobnosti aktivně prosazuje zákony, které poškodí translidi. Že využívá vlivu a peněz, které získala díky svému úspěchu s Harrym Potterem, k prosazování transfobní legislativy.”

Kontroverze způsobená názory autorky knih o Harry Potterovi hru provází od jejího oznámení. I když je dle dostupných informací a dat Hogwarts Legacy mimořádně žádaný titul, část komunity vyzývá k jeho bojkotu. Objevovaly se také případy záměrného tagování hry na Steamu negativními štítky. Studio Avalanche Software opakovaně avizovalo, že se hrou jako takovou nemá Rowlingová nad rámec původního materiálu nic společného, a že se spisovatelkou tvůrci nesdílí společenské hodnoty.

Na hře nicméně v roli šéfdesignéra pracoval Troy Leavitt, který v minulosti na YouTube publikoval kontroverzní videa, ve kterých obhajoval byznysmeny obviněné ze sexuálního obtěžování. Ze studia po medializaci jeho tvorby odešel do důchodu.

Hogwarts Legacy vychází 10. února na PC, Xbox Series a PlayStation 5.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama