Někteří hráči zřejmě stále bojují proti Hogwarts Legacy. Na Steamu měla hra chvíli označení “psychologický horor” nebo “druhá světová válka”
i Zdroj: Avalanche Software / Hogwarts Legacy press kit
Hogwarts Legacy Novinka Někteří hráči zřejmě stále bojují proti Hogwarts Legacy. Na Steamu měla hra chvíli označení “psychologický horor” nebo “druhá světová válka”

Někteří hráči zřejmě stále bojují proti Hogwarts Legacy. Na Steamu měla hra chvíli označení “psychologický horor” nebo “druhá světová válka”

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

11. 1. 2023 10:57

Chystaná akce Hogwarts Legacy ze světa Harryho Pottera v komunitě stále vzbuzuje emoce. Zatímco někteří fanoušci se těší, jiní hru odsuzují kvůli spojení s autorkou knižní předlohy J. K. Rowlingovou a jejími negativními a necitlivými výroky na adresu transgender menšiny. To se možná projevilo i na oficiální produktové stránce na Steamu, kde hru chvíli označovaly bizarní tagy jako “psychologický horor”.

Reklama

  • Hogwarts Legacy mělo na Steamu štítky spojené s válkou, hororem nebo nevhodností
  • Zřejmě je organizovaně připojovali hráči protestující kvůli spisovatelce Rowlingové
  • Steam nesmyslná označení smazal

Takzvané uživatelské značky slouží pro jednodušší specifikaci hry a jejího obsahu. K titulům je může přiřadit samo studio, komunitní manažeři, ale i hráči samotní. Pokud je pak daný odznak dostatečně často používán, může se zobrazovat ostatním. V minulosti takto hry ze série Dark Souls nesly úsměvné označení “Pro celou rodinu”.

To nese i Hogwarts Legacy, včetně spoustu dalších, například “S kouzly”, “Dobrodružné” nebo “S bohatým příběhem”. Magazín GamesRadar ale upozornil na to, že se na produktové stránce nedávno objevily i další odznaky, které zdánlivě nedávají smysl. Mělo jít o “Psychologický horor”, “Druhá světová válka”, “Kapitalismus”, “Se záporným hlavním hrdinou” a “Nevhodné do práce”. K nim se ale lze dostat jen skrz internetové archivy, značky byly zase rychle odstraněny. Spousta hráčů je nicméně viděla v době, kdy byly u hry aktivní.

Za změnami tak s velkou pravděpodobností stojí větší organizovaná skupina uživatelů Steamu, kteří Hogwarts Legacy opakovaně označovali zmíněnými tagy. Na sociálních sítích se také objevují příspěvky uživatelů, kteří ke hře přidávají označení jako “Transfobní”, “Antisemitismus” a podobně. Steam totiž umožňuje vytvořit v podstatě jakýkoliv štítek.

Lze předpokládat, že bude problematika velmi hlasitě probírána v době vydání, tedy 10. února (na Xbox Series, PlayStation 5 a PC)

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama