hd-dvd-mechanika-a-dalsi-novinky-pro-xbox-360
Novinka HD-DVD mechanika a další novinky pro Xbox 360

HD-DVD mechanika a další novinky pro Xbox 360

sleepless.

sleepless.

5. 1. 2006 07:42
Reklama

V americkém Las Vegas začala CES 2006 show a kdo jiný by ji měl odstartovat než velitel Microsoftu Bill Gates, který se ve své řeči otřel o řadu témat a nevynechal ani Xbox 360, k němuž si budou moci zákazníci ještě v průběhu roku 2006 dokoupit nejenom externí HDD, ale také externí HD-DVD mechaniku. Gates tak sám zpětně potvrdil spekulace z poloviny prosince, kdy ovšem společnosti Microsoft a Toshiba popřely, že by se vůbec o HD-DVD mechanice pro Xbox 360 uvažovalo.

Externí HD-DVD mechanika však na rozdíl od ostatních produktů nebyla během úvodní řeči Billa Gatese ani jeho nástupce na pódiu Petera Moorea, fyzicky představena a nikdo se byť jen slůvkem nezmínil o její ceně. Nejlevnější záležitost to však určitě nebude. V této chvíli lze pouze spekulovat jak Microsoft v budoucnosti majitelům konzole Xbox 360 vysvětlí, že si pro hraní své oblíbené hry budou muset koupit další periférii, k čemuž dříve nebo později musí zákonitě dojít. Je naprosto jasné, že právě tohohle využije společnost Sony, která tlačí konkurenční formát Blu-ray a odpovídající mechaniku nabídne zákazníkům jako základ v každé PS3.

Peter Moore, který se na pódium dostal po Gatesovi, publiku sdělil, že ke konci roku 2006 budou mít majitelé konzole Xbox 360 k dispozici okolo 50 her, což znamená cca 31 vydaných Xbox 360 her během roku 2006. Moore dále potvrdil, že se Microsoft ještě stále drží plánu, který počítá s 4.5 a 5.5 miliony do obchodů odeslaných kusů konzole Xbox 360 do června tohoto roku. Aby tohoto čísla bylo dosaženo, našla si společnost Microsoft nového partnera ve společnosti Celestica, která s produkcí Xbox 360 Microsoftu pomůže. Během úvodní řeči došlo i na odhalení dvou nových titulů pro službu Xbox Live arcade. Z prvního titulu budou mít radost především příznivci pokeru, kteří se dočkají zatím blíže neurčeného Texas-hold-'em produktu. Druhý chystaný Xbox Live arcade titul by měl potěšit daleko širší skupinu hráčů. Půjde totiž o bojovku Street Fighter II od Capcomu.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama