Hackeři na PC dokáží prostřednictvím invazí narušit save hráčů Elden Ring
i Zdroj: Steam / Bandai Namco
Elden Ring Novinka Hackeři na PC dokáží prostřednictvím invazí narušit save hráčů Elden Ring

Hackeři na PC dokáží prostřednictvím invazí narušit save hráčů Elden Ring

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

21. 3. 2022 16:42

Mechanismus vstupování do cizích her patří k charakteristickým možnostem her studia FromSoftware. Ať už jde o přivolání spolubojovníků na pomoc, nebo naopak nečekané vpády protivníků s nekalými úmysly, další živý hráč dokáže hratelnost titulů oživit. V PC verzi Elden Ring se ale nyní šíří praxe, která dokáže potenciálně až znehodnotit uloženou hru nic netušících hráčů.

Reklama

  • PC verze Elden Ring se potýká s hackery narušujícími uložené hry
  • Připojí se do hry, shodí ji a zároveň tím upraví save. Hráč se pak zasekne v cyklu smrtí a respawnů pod texturou země
  • Existuje alespoň dočasné řešení

Objevují se totiž případy, kdy do světa hráčů naskočí hacker, který nejdříve shodí hru. Po opětovném spuštění se ale postava objeví pod texturou země a zasekne se v nekonečném cyklu pádů a respawnů mimo “pevný” herní svět. V ten moment údajně nepomáhá ani opětovné vypnutí a zapnutí hry, hackeři zřejmě nenávratně upraví uloženou hru.

Vydavatel Bandai Namco ani samotní autoři se zatím k problémům nevyjádřili, uživatel Twitteru s přezdívkou Mordecai ale upozornil na to, že hráči přišli na alespoň dočasné řešení problému. Těsně po načtení hry je nutné Elden Ring “natvrdo” vypnout stisknutím kláves Alt a F4. To by mělo dát hráči více času na vykonání další kombinace příkazů. Po spuštění a načtení hry totiž musí ještě před smrtí postavy, padající na pozadí, otevřít mapu, stisknout tlačítko otevírající seznam dostupných Site of Grace (bodů oživení, na ovladačích trojúhelník nebo Y) a následně potvrzovací tlačítko (na ovladačích křížek nebo A). 

Tato metoda už údajně pomohla řadě hráčů, pokud tedy potkáte protivníka, který vás do podobného loopu uvrhne, můžete ji vyzkoušet. Zatím není znám žádný případ hacknutí na konzolích, problém se tedy zřejmě týká jen počítačů. Tak jako tak je ale vhodné udržovat více zálohovaných uložených her.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama