Elden Ring už prodal 12 milionů kopií, pro studio je to obří úspěch
i Zdroj: Tisková zpráva
Elden Ring Novinka Elden Ring už prodal 12 milionů kopií, pro studio je to obří úspěch

Elden Ring už prodal 12 milionů kopií, pro studio je to obří úspěch

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

16. 3. 2022 10:03 1

Očekávané RPG Elden Ring od studia FromSoftware je celkem pochopitelně obrovský hit. Titul, na který se těšila početná komunita titulů ze série Souls, sesbíral při vydání téměř absolutní hodnocení od kritiků z celého světa, a přilákal i hráče, kteří jinak náročné hratelnost “soulsborne” příliš neholdovali. Výsledkem je 12 milionů prodaných kopií za necelé tři týdny od vydání.

Reklama

  • Elden Ringu se prodalo 12 milionů kopií
  • Jen Japonsko tvoří jeden milion
  • Jde o obří úspěch a rekordní titul FromSoftware

S úspěchem se studia FromSoftware a Bandai Namco pochlubila v tiskové zprávě. Jen v Japonsku se prý prodalo více než milion kusů. Do statistiky se počítají statistiky distribuovaných fyzických kopií a stažených digitálních kopií.

Magazín IGN připomněl, že je výsledky Elden Ringu nutné zasadit do kontextu se staršími tituly FromSoftware. Za deset dní od vydání prodalo úspěšné Sekiro: Shadows Die Twice dva miliony kopií, Bloodborne zase stačily dva týdny na to, aby prodalo jeden milion kopií. V roce 2015 pak magazín Famitsu ukázal, že se celé tehdejší série Dark Souls, tedy původní hry s expanzí, remasterem a druhým dílem, prodalo dohromady osm milionů kopií. Třetích Dark Souls se pak během prvního měsíce prodaly zhruba tři miliony kusů. 

V tomto srovnání je tedy Elden Ring zdaleka nejúspěšnějším projektem studia.

Prodeje jsou navíc srovnatelné například s obřím úspěchem Animal Crossing: New Horizons z března roku 2020, který prodal 11,77 milionu kusů během prvních jedenácti dnů a 13,41 milionu kopií během prvních šesti týdnů. Během deseti dnů od vydání dosáhl Cyberpunk 2077 13 milionů prodaných kusů.

„Je úchvatné vidět, kolik lidí hraje Elden Ring. Chtěl bych vyjádřit díky i za celý vývojářský tým. Děkujeme za vaši nekončící podporu,“ vzkázal komunitě prezident FromSoftware Hidetaka Mijazaki. 

„Do tvorby Elden Ring bylo investováno spoustu úsilí, tak abychom mohli překonat očekávání našich fanoušků po celém světě. Ve stejném stylu budeme pokračovat s našimi snahami a rozšiřovat značku za hranice hry samotné, do každodenních životů všech,“ avizuje prezident Bandai Namco Jasuo Mijakawa.

Recenze Elden Ring, přejmenovaného přírůstku do série Dark Souls
i Zdroj: Tisková zpráva

Recenze Elden Ring, přejmenovaného přírůstku do série Dark Souls

15. 3. 2022 16:29
6

Už jste někdy o nějaké hře slyšeli, že se jedná o Dark Souls v daném žánru? Popularita série proslulé svou obtížností už…

I v naší recenzi Zdeněk hodnotil Elden Ring vysoce pozitivně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama