Gran Turismo 7 doplní při vydání i licencovaný herní volant pro PS5 za bezmála 18 tisíc korun
i Zdroj: Hrej.cz
Gran Turismo 7 Novinka Gran Turismo 7 doplní při vydání i licencovaný herní volant pro PS5 za bezmála 18 tisíc korun

Gran Turismo 7 doplní při vydání i licencovaný herní volant pro PS5 za bezmála 18 tisíc korun

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

28. 11. 2021 10:00 1

Závodní simulace studia Polyphony Digital pro PlayStation 5 nepřijde na trh sama, nýbrž po boku specializované periferie. Fanatec Starts, výrobce herních ovladačů, volantů a kokpitů, informuje o začátku předprodeje licencovaného herního volantu Gran Turismo Direct Drive Pro.

Reklama

  • Gran Turismo 7 doprovodí při vydání i uvedení oficiálního herního volantu
  • Jeho výrobcem je společnost Fanatec Starts

Volant, jenž se na území USA, Japonska, Velké Británie a Evropské Unie prodává ve čtyřech variantách, nabízí dle verze cenu od 700 euro do 970 euro. V přepočtu jde tudíž o záležitost v rozmezí 18 až 25 tisíc českých korun.

Základní balíček přichází se setem dvou pedálů celokovové konstrukce (vyjma čelních stran). U nejvýše naceněné edice za 25 tisíc nacházíme konfiguraci se třetím pedálem. Jeho získání lze nicméně řešit i provedením separátní koupě.

Co se týká volantu, jeho povrch disponuje jedenácti tlačítky, čtyřmi 5-směrnými páčkami, ergonomickými řadícími pákami a designem Gran Turismo 7. Základní kostra je v jeho případě zhotovena z plastu vyztuženého skelným vláknem. Jako unikátní prvek se pak nabízí bílý OLED displej umožňující zobrazení rozšiřujících informací v průběhu závodění. 

Jak již bylo uvedeno, periferie je primárně vyvíjena pro PlayStation 5, přičemž plnou kompatibilitu nachází i u PlayStationu 4. Propojení s PC je dle informací výrobce podporováno ve valné většině závodních her. Datum doručení připadá na březen 2022, přičemž samotné Gran Turismo 7 vychází 7. března.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama