Google draze zaplatil i za hry od Ubisoftu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Google draze zaplatil i za hry od Ubisoftu

Google draze zaplatil i za hry od Ubisoftu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 3. 2021 09:22

Jason Schreier minulý týden prozradil, že Google do cloudové služby Stadia napumpoval astronomické částky. Peníze šly mimo jiné na porty velkých blockbusterů, příkladem za všechny je kovbojka Red Dead Redemption 2. Jak ale novinář dodal, zajímavé částky obdržely i další společnosti.

Reklama

Jak je známo, v nabídce Stadie se objevily také tituly od Ubisoftu. I za ně Google zaplatil desítky milionů dolarů. V případě portů Assassin’s Creed a The Division šlo podle Schreiera o částku 20 milionů.

Novinář poukazuje na skutečnost, že by Google za zlomek ceny mohl zafinancovat vývoj zajímavých projektů u menších studií, jako příklad uvedl Stardew Valley nebo Valheim, o který je nyní mezi hráči enormní zájem.

Pay $20 million to Ubisoft to port Assassin's Creed and The Division

or

Pay $1 million to 20 small developers to each build something cool, betting that at least one of them will be a hit like Stardew Valley or Valheim

¯\_(ツ)_/¯

— Jason Schreier (@jasonschreier) February 26, 2021

 

Vysoké částky také kontrastují s neochotou podpořit tvorbu first-party týmů, začátkem února byly zcela bez varování rozpuštěny. Rozhodnutí ovlivnilo zhruba 150 zaměstnanců, mezi nimiž byla také Jade Raymond. Známá producentka, která dříve pracovala pro Ubisoft nebo EA, byla nucena odejít. Googlu tedy do budoucna nezbývá nic jiného, než opět napumpovat další peníze do chystaných her.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama