Zástupce Google Stadia si stojí za tím, že se službě stále daří
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Zástupce Google Stadia si stojí za tím, že se službě stále daří

Zástupce Google Stadia si stojí za tím, že se službě stále daří

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

15. 5. 2021 09:45 1

Užívání nově zavedeného spojení Google Stadia jako synonyma promrhaného potenciálu a pálení peněz se stalo relativně běžné. Koneckonců, opakované uzavírání studií, nevhodná monetizace a kupení slibů bez náznaku na jejich naplnění na důvěryhodnosti příliš nepřidá. Hlavní tvář marketingu, Nate Ahearn, si však vzdor kritice stojí za tím, že Stadia žije a prosperuje.

Reklama

  • Vedoucí marketingového oddělení Google Stadia prohlašuje, že se Stadii daří
  • Podle svých slov rozvíjí firma spolupráci na nezávislé i tříáčkové scéně

V rozhovoru pro GameIndustry.biz se Ahearn vyslovil, že Google plánuje pro letošní rok dodat více než 100 her pro svou streamovací službu. Spolu s tím se rovněž odkázal na dříve řečenou skutečnost, že firma postupně rozvíjí mezifiremní spolupráci s dalšími partnery, jako je Capcom, EA, Square Enix nebo Ubisoft.

Dalším opětným bodem Stadie má být loni ustálená iniciativa Stadia Makers – program cílící na pomoc nezávislým týmům při vydávání a vyvíjení her v enginu Unity. Podle Ahearna má zájem o program postupně růst, přičemž dodává, že nedávná změna ve směru bližší spolupráce s dílčími vývojáři tento zájem pouze podpořila. 

Doposud se prostřednictvím Stadia Makers podařilo vydat celkem pět titulů z nezávislé produkce. Dalších dvacet je pak aktuálně ve vývoji.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama