Gloom kombinuje Lovecrafta a Dark Souls
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Gloom kombinuje Lovecrafta a Dark Souls

Gloom kombinuje Lovecrafta a Dark Souls

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

19. 12. 2016 10:49 1
Reklama

Jako nůž máslem projela nezávislá adventura Gloom službou Greenlight na Steamu a vývoj této netradičně vypadající akce tak může nerušeně pokračovat s vědomím, že je o vydání hry postaráno. Ta přitom působí na první pohled jednoduše, pod pixelartem říznutým kabátkem se však ukrývá ambiciózní atmosférická plošinovka, jež si bere inspiraci ze světa děl H. P. Lovecrafta a z hardcore RPG série Dark Souls.

Až vám příště někdo bude tvrdit, že svět není černobílý, omlaťte mu o hlavu trailer následujícího titulu, neboť přesně takový indie titul Gloom rozhodně je. Ve hře se odíváte do snového světa plného nočních můr a do krajiny, kde nic nezískáte zadarmo. Příběh finského autora jménem Aleksi Sirviö slibuje být vyprávěný po drobných kouskách s tím, že umírat budete často, podobně jako ve zmíněné Souls sérii.

Pokaždé se ale budete moci pochopitelně navrátit zpět na místo činu, jenže pokaždé se v lokaci jménem Common Dream probudíte o něco chudší a se stále stejným úkolem – doplnit chybějící stránky Necronomiconu. Zda se vám to v procedurálně generovaném světě podaří, to bude již jen na vás a na vašem umu, lehké to však rozhodně nebude a své o tom vypovídá i trailer, jenž byl vypuštěný u příležitosti úspěšného uznání hry v rámci Greenlight programu.

Ukázka představuje některé z mnoha slíbených zbraní i fantaskních protivníků a poukazuje na nelehkou pouť náhodnými lokacemi, jež ve vrstvách odhalují sny a noční můry bezejmenné hlavní postavy. Každá smrt pak tedy značí návrat zpět na start a opětovný pokus o úspěch krvelačným nepřátelům navzdory.

Gloom dorazí začátkem příštího na PC, Mac a Linux a tehdy také vzdá čest svým předlohám literárním i herním, ke kterým se ostatně svým retro vzezřením hra hlasitě odvolává.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama