GeForce RTX dělají z notebooku ultimátního parťáka při studiu
i Zdroj: NVIDIA
Novinka GeForce RTX dělají z notebooku ultimátního parťáka při studiu

GeForce RTX dělají z notebooku ultimátního parťáka při studiu

Komerční sdělení

Blížící se školní i akademický rok představuje ideální čas k výběru správného notebooku, na kterém si nejen zahrajete, ale dokáže i pomoci se studiem. Proč je vlastně v notebooku GPU dobrá nejen na hry? Podíváme se na to dopodrobna.

Reklama

NVIDIA už několik let přizpůsobuje své grafické karty k využití při tvorbě videí, 3D grafiky a dalšího obsahu a v posledních letech čím dál tím více výhod přináší využití možnosti AI akcelerované pomocí unikátních Tensor Cores.

Ruku v ruce s tím jdou také nástroje, spolehlivé ovladače, užitečné softwarové vychytávky a podpora v řadě grafických programů díky platformě NVIDIA Studio. Pro streamery i výuku na dálku je tu NVIDIA Broadcast, který dokáže snadno a přesně nahradit pozadí při streamu nebo vyčistit obraz a zhlavně zvuk od šumu, hluku (nedělá mu problém ani vysavač) a dalších nežádoucích elementů.

Pro ty, kteří chtějí experimentovat s možnostmi chatbotů je tu ChatRTX. Nahrajete si do něj vlastní texty a necháte ho se na nich učit bez nutnosti poskytovat svá data třetím stranám. Pomůže vám udělat shrnutí témat nebo udělat si rozvrh. Dokáže také projít fotky na disku a najít vhodné podle objektů zadaných v rámci textového pokynu.

Studujte technické obory nebo se věnujete tvorbě videí, 2D či 3D grafiky? Zajímá vás vývoj her? Nebo se na budoucí studium chcete připravit?

Pak vás jistě potěší široká podpora nástrojů v čele s Adobe Creative Cloud, DaVinci Resolve, Blender 3D nebo Unreal Engine. Nemusíte se bát renderování 3D modelů, úpravě videí až v 8K HDR RAW formátu nebo tvorby pokročilých grafických projektů. Zajímavou volbou pro grafiky tady může být Lenovo LOQ 16APH8 s GeForce RTX 4060 a jemným 1600p se 100% pokrytím sRGB.

GeForce RTX dělají z notebooku ultimátního parťáka při studiu
i Zdroj: NVIDIA

Výhody notebooků s GeForce RTX řady 40 ovšem doceníte také pri práci v MatLabu nebo trénování vlastních AI modelů. Tady může být zajímavý např. cenově dostupnější notebook HP Victus 15 opět s GeForce RTX 4060 disponující 8 GB grafické pamětí, což je pro práci s AI rozumný základ. 

A po studiu zábava! Pokud jde o hraní her, notebooky s GeForce RTX poskytují dokonalý herní zážitek díky realistické grafice s ray tracingem. Výkon pro něj zajistí technologii DLSS využívající AI k navýšení herního výkonu a plynulému hraní i náročných her.

Notebooky s GeForce RTX řady 40 nejsou jen o výkonu, ale také o mobilitě a využívání na cestách či ve škole mimo dosah zásuvky. Díky technologiím jako NVIDIA Advanced Optimus mohou nabídnout delší výdrž na baterii. I přes jejich možnosti se vejdou do kompaktního těla  a snadno je sbalíte do batohu.

A večer není nad možnost zarelaxovat si u nějaké herní pecky. S notebookem vybaveným nejnovější generací GPU GeForce RTX využijete naplno všechny moderní technologie od DLSS 3.5 po plný ray tracing. Hráče bude zajímat třeba MSI Katana 17 s GeForce RTX 4070.

GeForce RTX dělají z notebooku ultimátního parťáka při studiu
i Zdroj: NVIDIA

Ať už se věnujete studiu, kreativitě nebo hraní, notebooky s NVIDIA GeForce RTX řady 40 a platforma Studio poskytnou vše, co potřebujete, aby úkoly šly rychleji od ruky a mohli jste si užívat všechny koníčky bez omezení. Tyto notebooky představují ideální spojení výkonu, flexibility a pokročilých funkcí, které z nich dělají dokonalého společníka pro moderní studentský život. 

A k vybraným z nich můžete aktuálně dostat zdarma Star Wars: Outlaws!

Reklama
Reklama

Komerční sdělení

Autorem textu je zadavatel reklamy.

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama