Gearbox kupuje značku Risk of Rain a láká na další projekt s původními tvůrci
i Zdroj: Gearbox
Novinka Gearbox kupuje značku Risk of Rain a láká na další projekt s původními tvůrci

Gearbox kupuje značku Risk of Rain a láká na další projekt s původními tvůrci

Radek Raudenský

Radek Raudenský

18. 11. 2022 10:04

Včera jsme vás informovali o tom, že studio Gearbox pod sebe nově dostalo studio Volition, kterému má poskytnout kvalitní zázemí pro budoucí tvorbu série Saints Row. Nejde ale o jediné novinky – vedení totiž oznámilo, že odkoupilo licenci Risk of Rain.

Reklama

  • Gearbox oznamuje akvizici značky Risk of Rain
  • Studio bude pokračovat na příchod expanze Survivors of the Void i na konzole

Tato roguelike série poprvé vyšla v roce 2013, mnohem větší úspěch ale zaznamenal druhý díl, který se přesunul do 3D a do konce roku 2019, kdy hra vyšla v rámci předběžného přístupu, se prodaly tři miliony kopií. Od té doby jsme se dočkali plné verze či vydání expanze Survivors of the Void.

Úspěšnou značku nakonec vývojáři ze studia Hopoo předávají svému vydavateli. Částka této akvizice nebyla zveřejněna a původní tvůrci se k oznámení příliš nevyjadřovali, Gearbox si ale nové investice cení. „Po letech vydavatelské práce na Risk of Rain 2 jsme si pro IP vybudovali lásku a respekt. Těšíme se, že se ukážeme jako důstojní nástupci tím, že vám budeme i nadále přinášet prvotřídní obsah a zajišťovat světlou budoucnost této špičkové franšízy."

V tuto chvíli bude Gearbox nadále pracovat na rozšíření expanze SotV i na konzole, spolupráce s Hopoo ale nekončí. Gearbox totiž láká na brzké odhalení dalšího projektu, na kterém pracuje společně se studiem Hopoo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama