Gamescom 2024: dojmy z hraní antické diablovky Titan Quest 2
i Zdroj: THQ Nordic
Preview Titan Quest 2 Článek Gamescom 2024: dojmy z hraní antické diablovky Titan Quest 2

Gamescom 2024: dojmy z hraní antické diablovky Titan Quest 2

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Na letošním Gamescomu jsme měli možnost vyzkoušet i pokračování legendární antické diablovky Titan Quest 2.

Reklama

Kultovní antická diablovka z roku 2006 se téměř dvě dekády nedočkala žádného pokračování. Spousta fanoušků na dobrodružství plné řecké mytologie nedá dopustit. Není tedy divu, že oznámení z minulého roku vyvolalo v hráčské komunitě nadšení. Před pár týdny se objevily první záběry ze samotného hraní a na Gamescomu 2024 byla možnost si Titan Quest 2 vyzkoušet na vlastní kůži.

Půlhodinová ukázka ze hry vás bez většího kontextu hodí rovnou do akce. Jedinou informací je, že máte přednastavený build s několika schopnostmi. Teď už jen stačí vyrazit do místního světa plného nestvůr a jednu po druhé je začít seznamovat s vaší výzbrojí. Nezáleží, jestli jste fanoušky mečů, dýk nebo raději řešíte problémy na dálku lukem. Svou oblíbenou zbraň si zde najde každý. Jako v každém izometrickém akčním RPG se nemusíte obávat nedostatku lootu. Ze skoro každé příšery na vás vypadne předmět, který je téměř jistě lepší než ten předchozí. Pokud tedy rádi trávíte čas porovnáváním čísel, budete mít o zábavu postaráno.

Gamescom 2024: dojmy z hraní antické diablovky Titan Quest 2
i Zdroj: Dominik Tománek/Hrej.cz

Z takto krátkého dema se samozřejmě těžko soudí, ale už od prvních minut jsem měl pocit, že ve srovnání s konkurenčními tituly jsem potkával mnohem menší skupinky nepřátel, než je zvykem. Je však možné, že šlo pouze o tento konkrétní kus hry, který je navíc přizpůsobený většímu počtu hráčů, kteří stánek THQ Nordic na Gamescomu navštíví.

Příběh v izometrických ARPG hrách samozřejmě není tou nejdůležitější složkou, ale z toho, co jsem měl možnost vidět, to vypadá, že i po této stránce má hra co nabídnout. Řecká bohyně odplaty Nemesis se totiž rozhodla hrát si s osudem, a vy jí v tom budete muset zabránit. V ukázce na Gamescomu se sice neobjevila, ale slušně to vynahradilo setkání s mluvícím koněm.

Ve finální verzi hry si budete moci upravit svého hrdinu podle vlastních představ. Za každý level dostanete body, které si následně můžete rozdělit do pasivních schopností, klasických dovedností a kouzel. Build, který byl k dispozici v ukázce, se zaměřoval na řešení většího počtu nepřátel. Jedním kouzlem skočíte do skupiny a lehce je omráčíte, druhým vyvoláte ledový útok, který zasáhne všechny v okolí. Vrací se i systém Masteries z původní hry, který umožní kombinovat dovednosti libovolných dvou z osmi odemykatelných stromů dovedností. Soubojový systém působí pomaleji, takže pokud vám nekonečné davy démonů z Diabla nic neříkají, Titan Quest možná bude volbou pro vás. Hra zatím nemá datum vydání, ale do předběžného přístupu by měla dorazit v zimě přístího roku. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama