Gamescom 2024: dojmy z hraní co-op hororovky Reanimal
i Zdroj: Tarsier Studios
Reanimal Článek Gamescom 2024: dojmy z hraní co-op hororovky Reanimal

Gamescom 2024: dojmy z hraní co-op hororovky Reanimal

Dominik Tománek

Dominik Tománek

Platformy Xbox Xbox Series X|S PlayStation PlayStation 5 Windows PC

Kooperativních her je bohužel k dispozici stále poměrně málo. Při oznámení nové hororovky Reanimal od tvůrců Little Nightmares se tak mnoha hráčům rozlil úsměv na rtech. A právě na letošním Gamescomu jsme si mohli tuto bizarní hříčku zkusit

Reklama

O tom, že tvůrci série Little Nightmares z Tarsier Studios chystají novou hru pod zcela novou značkou, jsme věděli už delší dobu. Na Little Nightmares 3 pracují lidé ze Supermassive Games, takže byl čas, aby Tarsier Studios přišli s něčím novým. Až na Opening Night Live během Gamescomu 2024 došlo k oficiálnímu odhalení. Hra nese název Reanimal a v duchu předchozích her studia půjde o bizarně roztomilou záležitost. A kupodivu se v jedné z hal na letošním Gamescomu objevilo i hratelné demo.

Gamescom 2024: dojmy z hraní co-op hororovky Reanimal
i Zdroj: Dominik Tománek/Hrej.cz

Jde o kooperativní horor, ve kterém se ujmete role sourozenců vydávajících se na drsnou cestu za záchranou svých přátel. A bude to dobrodružství plné různých děsivých kreatur, zombíků, ale i obrovského prasete, které se pomalu a jistě rozkládá. Na Gamescomu jsme si mohli vyzkoušet přibližně 15minutovou část tohoto příběhu. Už od první sekundy je zcela zřejmé, že jde o hru od tvůrců Little Nightmares, a to nejen díky šílené morbiditě prostředí, kreatur, hlavních postav, ale i samotné hratelnosti. I když jde o kooperativní záležitost, problém nebudete mít ani tehdy, pokud neseženete dostatečně podivného kamaráda. Demo jsem hrál sám a na začátku jsem si vybral jednu z postav, zatímco druhé se ujala poměrně schopná AI, která vám po celou dobu pomáhá na vaší cestě. Problémy řešíte buď pomocí francouzského klíče, kterým ničíte suť, pohybujete platformami nebo točíte pákou. Druhá postava pak vlastní luk, kterým například dokáže sestřelovat krabice. Ukázka ale pocházela z pre-alpha fáze hry, takže se dá očekávat mnohem pestřejší využití.

Je znát, že autoři zvolili mnohem drsnější a temnější přístup k vyprávění. Nechutný pavoukočerv, který postavy v jedné chvíli pronásleduje, vás dokáže zavalit pořádně nechutnými krvavými červy, ze kterých nebudete spát ještě týden po zahrání. A to nemluvím o praseti, které se objevilo i v samotném oznamovacím traileru. Hratelnost se na druhou stranu příliš nemění, takže pokud jste v minulosti hráli jakoukoliv hru ze série Little Nightmares, asi vás nic moc nepřekvapí (to se ale může samozřejmě v plné hře změnit). Budete utíkat před obrovskými kreaturami, schovávat se a snažit se přežít ve světě, kde vás všechno chce dostat pod drn. Naprosto otevřeně přiznávám, že když jsem při jedné ze schovávaček omylem kopl do lahví na zemi a uvědomil si, co mě čeká, nebyl to moc příjemný pocit.

Design nepřátel a hlavních postav je nicméně jeden z nejoriginálnějších, který jsem za poslední dobu viděl. Jako inspirace byly ostatně použity střípky z pohnuté minulosti problémových dětí a pro příšery, které je nyní trápí. Datum vydání zatím bohužel není známé, ale jestli se rádi bojíte a hrajete hry s přáteli, možná bude Reanimal hrou právě pro vás.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama