Football Manager 2023 vyjde i na PlayStationu 5 a pochlubí se licencí Champions League
i Zdroj: Sports Interactive
Football Manager 2023 Novinka Football Manager 2023 vyjde i na PlayStationu 5 a pochlubí se licencí Champions League

Football Manager 2023 vyjde i na PlayStationu 5 a pochlubí se licencí Champions League

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

9. 9. 2022 12:07 2

Studio Sports Interactive oznámilo nový ročník fotbalového manažera Football Manager 2023. Ten přináší hněd dvě zásadní novinky. Po nedávném rozšíření na konzole Xbox se konzolové verze dočkají i majitelé PlayStation 5. Fotbalové fanoušky zase potěší, že hra konečně získala licenci evropských pohárů včetně Champions League.

Reklama

  • Football Manager 2023 vyjde v listopadu, i na PlayStation 5
  • Přinese oficiální licenci pohárů UEFA

Evropské velkokluby tedy konečně nebudou bojovat o kontinentální úspěch v anonymním European Champions Cup nebo EURO Cupu, ale zabojují o ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů nebo o něco méně atraktivní stříbro Evropské ligy a Konferenční ligy.

S rozšířením na PlayStation 5 si navíc hru zahrajete prakticky kdekoliv. Kromě klasických počítačů (Steam a Epic Game Store) je už dlouho přítomná i na dotykových zařízeních v ořezané verzi Touch nebo dedikované mobilní Football Manager Mobile. Varianta Touch se později podívala i na Nintendo Switch. Podobně zjednodušenou verzi pro Xbox jsme recenzovali předloni. Předpokládáme, že na PlayStation dorazí taktéž. Nedočkáte se tedy maximální hloubky možností jako na počítačích, na druhou stranu autoři slibují prvky unikátní pro ovládání gamepadem DualSense. Které? To je zatím záhadou.

Hra bude kromě Game Passu dostupná také v předplatném Apple Arcade.

Už loni bylo oznámeno, že se chce série vedle mužského soustředit i na ženský fotbal. Zatím nevíme, jestli bude součástí nového ročníku, nebo přijde až v budoucnu.

Football Manager 2023 vychází 8. listopadu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama