Startuje tradiční betaverze nového ročníku Football Manager
i Zdroj: Hrej.cz
Football Manager 2022 Novinka Startuje tradiční betaverze nového ročníku Football Manager

Startuje tradiční betaverze nového ročníku Football Manager

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 10. 2021 12:04

Studio Sports Interactive jako každý rok spustilo uzavřenou betaverzi Football Manager 2022 pro hráče, kteří si hru koupili v předprodeji na Steamu nebo Epic Games Store. Betaverze má tradičně těsně před vydáním odhalit poslední zásadnější chybičky a nabízí většinu žádaného obsahu kromě možnosti využívat in-game editor.

Reklama

  • Football Manager 2022 otevírá betaverzi pro předobjednávky
  • Hra nabízí vylepšený zápasový engine, nový Data hub a další menší změny

Letošní ročník Football Managera přináší několik poměrně zásadních změn. Tou největší je přepracovaný zápasový engine využívající nového animačního enginu. Už léta poměrně kostrbatý systém pohybu hráčů by měl dostat asi nejzásadnější vylepšení za poslední léta. Autoři mluví především o tom, že ze hry téměř vymizí “foot sliding”, tedy nepřirozené klouzání hráčů po trávníku. Lepší simulace pohybu končetin a míče zároveň přispívá k celkovému zlepšení simulace průběhu mačů.

Novinky ale potěší i hráče, kteří se k Football Manageru vrací kvůli statistikám a nimrání se v číslech. Pro ty autoři nachystali nový Data hub s podrobnými analýzami výkonů mužstev. Podrobnější, ale přehlednější výcucy informací z metrik zápasů by měly více i méně zkušeným hráčům odhalovat slabiny v taktice a přizpůsobovat se. 

Titul také přináší přepracované poslední dny přestupových období, nová setkání se zaměstnanci klubu a další menší úpravy.

První recenze na Steamu zatím hru hodnotí vesměs kladně, hodnotící hráči ale v křesle manažerů stihli strávit jen jednotky hodin. Příspěvky se často shodují v tom, že jsou přepracované zápasy výrazně pohlednější a uvěřitelnější a zmíněný Data hub je velmi užitečnou pomůckou. Hra je prý zároveň v lepším stavu, než byla beta loňského ročníku. Negativní hodnocení se zatím týkají jen nespokojeností s chybějícími licencemi nebo nedostatečné odlišnosti od loňské hry.

Football Manager 2022 oficiálně vychází 9. listopadu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama