Firewatch není dlouhá, ale ani drahá hra
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Firewatch není dlouhá, ale ani drahá hra

Firewatch není dlouhá, ale ani drahá hra

Jiří Bigas

Jiří Bigas

3. 2. 2016 12:33 2
Reklama

Nadějná first person adventura Firewatch od studia Campo Santo vychází už 9. února a v redakci panuje nejen velká zvědavost, co se z ní vyklube, ale dalo by se říci i mírný optimismus a přesvědčení, že nás čeká něco vážně bezva. O informace na adresu tohoto debutu není v posledních dnech nouze. Pojďme si shrnout ty nejzajímavější.

Už nějaký čas víme, že příběh odehrávající se na sklonku 80. let nabídne podle designéra a programátora Nelse Andersona zábavu v průměru na pět až šest hodin. Nebude tedy rozhodně z nejdelších. Jak odhalil web Exophase a posléze potvrdil i záznam na PSNProfiles.com, Firewatch bude obsahovat rovněž překvapivě málo trofejí - dohromady narazíte jen na pět kousků. A není mezi nimi žádná platinová. Z jejich popisu vyplývá, kolik virtuálních dní ve hře strávíme, ale to na tomto místě ventilovat nebudeme, protože by to mohlo být chápáno jako spoiler. Jisté je, že hráči Firewatch mají možnost vybojovat po jedné stříbrné a bronzové trofeji a tři zlaté.

Když tak člověk přemítá o délce hry a její trvanlivosti, nemůže ignorovat její cenu. I do té vnesli autoři konečně více světla. Titul pro PC, Mac a PS4 bude stát na Steamu 20 eur, tedy v přepočtu asi 540 korun. Pokud ale nyní risknete předobjednávku, můžete se těšit z desetiprocentní slevy, která znamená, že za Firewatch zaplatíte jen 18 eur. Sleva se ovšem vztahuje nejen na základní edici, ale také speciální, která obsahuje navíc soundtrack. Ta se nyní prodává za necelých 21 eur a posléze bude stát 23 eur.

Na slevu ve výši 10 procent se mohou těšit i předplatitelé služby PlayStation Plus. Vedle základní verze pro PS4 bude na PlayStation Storu v prodeji i “bundle” obsahující navíc téma pro dashboard konzole. Prodávat se ale bude tento motiv i samostatně.

Kromě všech těchto novinek se vývojáři pochlubili novými záběry ze hry, jimiž se můžete pokochat díky čtveřici čerstvých videí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama