Final Fantasy XIV má 5 mil. registrovaných
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Final Fantasy XIV má 5 mil. registrovaných

Final Fantasy XIV má 5 mil. registrovaných

Zdeněk Princ

Zdeněk Princ

21. 8. 2015 15:15 7
Reklama

Trend free to play her takřka převálcoval tradiční MMO záležitosti s měsíčními poplatky, několik posledních mohykánů ale stále přežívá. Patří mezi ně i Final Fantasy XIV: A Realm Reborn, které chce po hráčích 13 eur měsíčně a světe div se, pěti milionům lidí to vůbec nevadí.

Pravda, do uváděného čísla jsou zahrnuty registrované účty, což logicky neodráží skutečný počet hrajících hráčů, na druhou stranu ale lidé ze Square Enix nepočítají měsíční trial účty, dostupné všem hráčům s koupí FFXIV. Samozřejmě je pak nutné vzít v potaz vydání datadisku Heavensward, které pomohlo opět rozdmýchat zájem a je i důvodem k takto pozitivnímu číslu.

FFXIV přitom nemělo ambice stát se čímkoliv úspěšným - start hry byl katastrofický, což přiznávají i sami vývojáři a s bolestí vzpomínají na dobu před pěti lety, kdy hra nešla hrát, byla nepřehledná a navrch nevynikala v designu questů. Vše nakonec vyústilo v to, že se A Realm Reborn vrátil na rýsovací prkna a po restartu konečně začínal zaznamenávat úspěch.

Jakožto placené MMORPG pak hráčům garantuje nejen bezchybný chod a neutuchající přísun opravných patchů, ale také zodpovědný přístup k obsahu, který až do vydání Heavensward rozšiřoval hru zcela zdarma. I po vydání prvního rozšíření ale vývojáři v nafukování obsahu pokračují a směřují například i ke speciálnímu eventu, který by měl být spojen s chystaným patnáctým dílem a umožnil tak hráčům snadno přejít k singleplayerovému pokračování celé ságy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama