final-fantasy-xi-betatest-xbox-360-verze-startuje
Novinka Final Fantasy XI - betatest Xbox 360 verze startuje

Final Fantasy XI - betatest Xbox 360 verze startuje

sleepless.

sleepless.

6. 1. 2006 08:19
Reklama

Původní plány společností Microsoft a Square-Enix počítaly s tím, že betatest Xbox 360 verze MMORPG Final Fantasy XI začne ještě na podzim 2005, aby byla hra připravena na spuštění při US launchi, nebo krátce po něm. Brzy se však ukázalo, že plán je sice pěkná věc, ale většinou je pouze k tomu, aby nevyšel. Betatest, tedy ten oficiální a ne jen jakási jeho promo verze (které se mohli účastnit čerství majitelé Xboxu 360 v Japonsku), totiž začíná až nyní. Zúčastnit se jej mohou všichni zájemci, kteří však musí nejddříve vyvinout trošku vlastní aktivity, protože až pod nos jim nikdo nic nenaservíruje.

Nejdříve ze všeho je nutná registrace na PlayOnline webu společnosti Square-Enix, která je sama o sobě dosti bolestným procesem. Ne sice vždy, ale zhruba v 90 procentech určitě. Jakmile zájemce splní tuto podmínku, tak je čas na další. Musí si sehnat únorové číslo Official Xbox Magazine, jehož demo disk obsahuje betaverzi Final Fantasy Xbox 360 včetně datadisků Rise of the Zilart a Chains of Promathia. Pak už uživatelům stříbrné i zlaté verze služby Xbox Live nestojí nic v cestě a po nesmírně otravném dvojitém zalogování (přes Xbox Live i PlayOnline) se mohou pustit do hraní betaverze FF XI, za což se logicky nic neplatí. Betatest Xbox 360 verze FF XI probíhá na speciálních serverech, které sice neumožňují společné hraní s majiteli PS2 a PC verze, ale naštěstí sdružují FF XI betatestery z celého světa (EU, USA, JPN).

Betatest by měl trvat zhruba do května tohoto roku, na kdy je naplánován ostrý start hry, po němž budou moci majitelé Xbox 360 verze FF XI hrát společně s majiteli verze pro PS2 i PC. V případě MMORPG titulů je však nesmírně těžké něco přesně naplánovat a tudíž bude lepší počítat s mírným zpožděním ostrého startu. Spíše než na květen to vypadá až na letní prázdniny, což také zní mnohem logičtěji. Společnost Square-Enix už nyní nabízí stručný seznam problémů, na něž se účastníci betatestu musí připravit. Ve většině případů se sice nejedná o problémy mající významný vliv na hratelnost, ale otravné jsou docela dost. Naštěstí se však oproti původním zprávám spol. Square-Enix rozhodla zahrnout podporu myši i klávesnice už do betatestu, takže ti co jsou potřebnými perifériemi vybaveni se nebudou muset otravovat s gamepadem. Jeho použitelnost se totiž hlavně při zadávání údajů při přihlašování blíží nule. Další info o betatestu je k dispozici na homepage.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama