Fig končí. Crowdfundingová platforma pomohla financovat vývoj Psychonauts 2, Wasteland 3 či Outer Wilds
i Zdroj: Double Fine / Microsoft
Novinka Fig končí. Crowdfundingová platforma pomohla financovat vývoj Psychonauts 2, Wasteland 3 či Outer Wilds

Fig končí. Crowdfundingová platforma pomohla financovat vývoj Psychonauts 2, Wasteland 3 či Outer Wilds

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

30. 5. 2023 09:30

Mezi méně profláklé crowdfundingové platformy donedávna patřil také Fig, to už je ale historie. Provoz oficiálních stránek byl ukončen.

Reklama

  • Stránky s crowfundingovou platformou Fig končí
  • Projekty se přesouvají do nabídky společnosti Republic, která Fig v roce 2020 odkoupila

Na skutečnost upozornil magazín Rock Paper Shotgun v souvislosti s příspěvkem od Double Fine. Studio totiž informovalo své podporovatele, že je nutné najít náhradní komunikační kanál, jelikož bude provoz platformy ukončen. 

V podobném duchu se nese sdělení společnosti Gearbox, která zde pečovala o Homeworld 3. Oba příspěvky se shodují v tom, že zpráva o ukončení provozu přišla náhle a zcela bez varování.

Sbal prachy a vypadni aneb kontroverzní crowdfundingové projekty
i Zdroj: Hrej.cz

Sbal prachy a vypadni aneb kontroverzní crowdfundingové projekty

Ne všechny crowdfundingové kampaně mají šťastný konec. Pojďme si připomenout nejznámější projekty, které nedopadly tak, jak…

21. 5. 2021 15:30
1

Fig byl spuštěn v roce 2015 a jeho význam jako crowdfundingové platformy vzrostl spolu s oznámením druhého dílu Psychonauts. Na rozdíl od Kickstarteru umožňoval uživatelům investovat do projektů a získat podíl z budoucích zisků. Ve správní radě figurovali známé osobnost herní branže, například Brian Fargo, Cliff Bleszinski a také generální ředitel Double Fine - Tim Schafer.

Fig posloužil jako útočiště i pro další významné projekty, třeba Wasteland 3, Outer Wilds, Pillars of Eternity 2 nebo Phoenix Point, byť se podmínky pro investory zásadně změnily. Platformu v roce 2020 odkoupila společnost Republic, která nabízí investiční příležitosti s vysokým růstovým potenciálem, ať už se jedná o startupy, nemovitosti, kryptoměny či videohry. Právě probíhající (a všechny budoucí) kampaně se přesouvají přímo do nabídky na stránkách této společnosti.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama