FIFA 23 představuje vylepšený trávník, stíny, předzápasové sestřihy nebo efektní AR záběry
i Zdroj: EA Sports / YouTube
FIFA 23 Novinka FIFA 23 představuje vylepšený trávník, stíny, předzápasové sestřihy nebo efektní AR záběry

FIFA 23 představuje vylepšený trávník, stíny, předzápasové sestřihy nebo efektní AR záběry

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 8. 2022 11:00

Studia EA a EA Sports představila další podrobnější trailer lákající na novinky v letošním ročníku fotbalu FIFA 23. Tentokrát jsme se dočkali novinek přímo na hřišti, respektive ve vylepšené grafice a obecně vizuálním zpracování fotbalu. Video ukazuje lepší trávníky, stíny, cutscény, ozvučení gólů nebo nové oslavy.

Reklama

  • Trailer ukazuje vylepšení FIFA 23 přímo ze hřiště
  • V popředí stojí lepší trávník, stíny nebo prezentace před zápasy

Největším technickým pokrokem prošly trávníky. Zelený pažit by měl v letošním ročníku lépe reagovat na dění, především na skluzy, zakopávání a oslavy na kolenou. Ty by měly nechávat hluboké rýhy, které pak uvidíte i přímo při zápase, na pohled nicméně v traileru trávník působí trochu čokoládový  dojmem. Snad v praxi budou efekty trochu realističtější. Lepší a realističtější by měly být stíny, odrážející například stavbu stadionu při zapadajícím slunci. Nakonec také celkové podání hry zlepší sítě v brance. Ty jsou poprvé v sérii skutečně 3D a mají se chovat zase o chlup realističtěji.

Zápasy okoření stylovější sestřihy před výkopem. V nich uvidíte rojící se diváky, kustody a kameramany připravující hřiště, nebo efektní zápasové sestřihy s dramatickou hudbou a vysvětlujícím komentářem. Trailer konkrétně ukazuje intro derby mezi Tottenhamem a Chelsea. Vylepšenou prezentaci doprovodí i nové úhly kamery s modernějším zaostřením. V ochozech vedle toho najdete podstatně pestřejší a zajímavější fanoušky.

Mezi dalšími drobnostmi lze zmínit nabídku ženských rozhodčí, které lze libovolně kombinovat s mužskými sudí v obou variantách zápasů. Obzvlášť vypečené góly vám hra ukáže v nových futuristických opakovaných záznamech s trajektorií, rychlostí míče a dalšími podrobnými statistikami. Ke gólům v některých režimech půjde přiložit zvukové efekty, i když první ukázky s řehtajícím koněm nebo podivnými klaksony působí trochu bizarně.

FIFA 23 představuje novinky v kariérním režimu. Přinese charakter hráče, nové možnosti simulace i lepší cutscény
i Zdroj: EA Sports / YouTube

FIFA 23 představuje novinky v kariérním režimu. Přinese charakter hráče, nové možnosti simulace i lepší cutscény

Další z řady trailerů představujících konkrétní hratelnostní změny v novém ročníku fotbalu FIFA se zaměřuje na dlouhá léta…

1. 8. 2022 19:03

Pro začínající hráče je připravená modernizovaná nápověda a systém trenéra. Zkušení naopak ocení další rozšíření signature oslav fotbalových hvězd. Svou ikonickou dostanou Pulisic, Firminho nebo Jota.

FIFA 23 vychází 30. září na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama