FIFA 23 představuje novinky v kariérním režimu. Přinese charakter hráče, nové možnosti simulace i lepší cutscény
i Zdroj: EA Sports / YouTube
FIFA 23 Novinka FIFA 23 představuje novinky v kariérním režimu. Přinese charakter hráče, nové možnosti simulace i lepší cutscény

FIFA 23 představuje novinky v kariérním režimu. Přinese charakter hráče, nové možnosti simulace i lepší cutscény

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

1. 8. 2022 19:03

Další z řady trailerů představujících konkrétní hratelnostní změny v novém ročníku fotbalu FIFA se zaměřuje na dlouhá léta přehlížený kariérní režim, tedy režim jednoho hráče. Ten dozná dalších vylepšení, a to jak ve verzi konkrétního fotbalisty, tak té manažerské.

Reklama

  • Trailer pro FIFA 23 představuje novinky v kariérním režimu
  • Nabídne charakter vytvořeného hráče, autentické manažery, nové cutscény nebo hodnocení přestupů

Stěžejní novinka se týká právě asi nejopomíjenější kariéry hráče. Vytvořený fotbalista se nově bude profilovat jedním z tří směrů, podle toho, jakého hráče vlastně chcete na hřiště vysílat. Můžete tak stvořit trochu egoistického Mavericka, střílejícího góly po efektních sólech. Týmový Heartbeat naopak produkuje chytré přihrávky a vždy jde především za klubovým úspěchem. Virtuoso se zaměřuje na estetiku hry a překvapuje soupeře finesou. Do směřování kromě logického počínání na hřišti a toho, jak řešíte útočné a obranné situace promlouvají i události mimo hřiště. V jednoduchém kontextovém menu budete třeba nakupovat drahé oblečení, číst knihy nebo reagovat na kritiku týmu. Vývoj v jednotlivých směrech vám zajistí vylepšení některých užitečných atributů. Totální Maverick na sebe jako sólista třeba umí vzít exekuci přímáků nebo penalt.

Zajímavou novinkou jsou hratelné highlighty. Už dříve jsme dostali možnost zasahovat do simulovaných zápasů v kariéře, tímto se tento systém dočkává jakési nadstavby. Hra totiž umožní zasahovat do momentů, které rozhodují o výsledcích zápasů. Ovládání se vám tak dostane do ruky třeba v momentě, kdy máte na kopačkách vyrovnávací gól, nebo naopak můžete zpečetit titul ve vypjaté situaci.

Samozřejmostí je vylepšený vizuál. Překopaná jsou menu, která by dle autorů měla být přehlednější a intuitivnější, i když na první pohled spíše připomíná menu ostatních režimů. Bohatší jsou i cutscény dokreslující atmosféru. Novou hvězdu na stadionu přivítá televizní štáb a fanoušci, v kůži hráče zase uvidíte komunikaci se spoluhráči a trenérem, práci v tělocvičně nebo na tréninkových hřištích. Jen doufejme, že se letos autorům podaří vychytat absurdní chyby, kdy se osobnosti z klubu objevují i při záběrech z mezinárodních zápasů.

Trailer podrobněji představuje gameplay novinky ve FIFA 23. Ukazuje animace i vylepšenou fyziku
i Zdroj: EA Sports / FIFA 23 press kit

Trailer podrobněji představuje gameplay novinky ve FIFA 23. Ukazuje animace i vylepšenou fyziku

Studio EA Sports zveřejnilo první z řady podrobnějších videí, ve kterých bude hlouběji představovat jednotlivé aspekty…

27. 7. 2022 17:38

Při nákupu a prodeji hráčů vaše počínání bude hodnotit nový systém analýzy, který vám na základě kupní ceny a schopností hráče poskytne zpětnou vazbu. Dozvíte se tak, jestli jste přeplatili, nebo naopak uzavřeli a usmlouvali velmi dobrý obchod. Mluví se také o vylepšené taktice a přemýšlení umělé inteligence v zápasech, což je ale záležitost nejen kariérního režimu.

Nakonec přichází ještě bonbonek pro fanoušky autentických tváří. Sami autoři uznávají, že se na možnost ovládat skutečného trenéra čekalo dlouhá léta. S jakýmkoliv z dostupných autentických koučů (ve videu můžete vidět třeba Pepa Guardiolu, Stevena Gerrarda nebo Thomase Tuchela) se můžete chopit otěží jejich skutečného klubu, jakéhokoliv jiného, nebo kolem nich postavit vlastnoručně vytvořený klub. Odpadá tak nutnost hrát za jednoho z ohyzdných předpřipravených trenérů, kteří nicméně v nabídce zůstanou. Příjemné je, že i skutečného trenéra můžete převlékat dle libosti. I fanouška pohodlí Jurgena Kloppa tak můžete navléct do obleku…

FIFA 23 vychází 30. září na PC, Xbox One, Xbox Series, PlayStation 4, PlayStation 5 a Switch.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama